nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Willem van Someren is bij ABN Amro Makelaardij in Zwolle benoemd tot directeur. Hij was tot juni adjunct-directeur Assurantiebedrijf ING Bank in Amstelveen.

Begin vorige maand heeft Ron Kok (42), sinds 1991 werkzaam bij Turien & Co Assuradeuren, de leiding gekregen over de afdeling Motorrijtuigen Acceptatie. Hij was teamleider Acceptatie.
Drs. Jeroen Hilbrands (34) is toegetreden als partner bij het Amsterdamse actuariële adviesbureau HV&P Adviseurs en actuarissen. Hiervoor werkte hij voor onder andere Interpolis en de Sociale Verzekeringsbank. Hilbrands is gespecialiseerd in de actuariële advisering en pensioenwaardering van ondernemingen.
Twee nieuwe medewerkers zijn begin vorige maand gestart bij Risk Executives. Senior accountmanager Gerard Brouwer (42), die eerder bij CCS in Woerden werkte, zal zich met name gaan bezig houden met de CCS-applicaties en het aansluiten van assurantiekantoren op de backoffice-systemen van Risk Assuradeuren. Mireille Bakhuisen (26) werkt als binnendienstmedewerker. Zij komt van ABN Amro waar zij assistent-accountmanager Zaken was.
Na 4,5 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor het commerciële beleid, is manager marketing/sales Robert van Roermund (41) opgestapt bij Carglass, de keten van autoruitherstelbedrijven. Hij kan zich niet langer vinden in de uitvoering van de strategie voor de komende jaren. Van Roermund, voor wie Carglass nog geen opvolger heeft gevonden, verwacht deze maand in dienst te treden bij een nieuwe werkgever in de medische sector.
Paul de Fouw is sinds kort werkzaam bij YER Young Executive Recruitment (kantoor Amsterdam) als consultant Sales, Marketing en Communicatie. Fouw werkte hiervoor bij Holland Car Leasing.
Generali heeft voor de regio Apeldoorn-Deventer-Zutphen en een stuk van de Achterhoek Sandra Maas (31) aangesteld als accountmanager. Haar laatste functie was accountmanager bij SFB Verzekeringen. Arnaud Mooij (36) is nu accountmanager voor rayon Flevoland-Amersfoort-Bussum-Hilversum en een gedeelte van Amsterdam. Eerder werkte hij onder meer bij Van Nierop Assuradeuren en Boeking & Partners.
Bij Allianz Global Risks Nederland is Michel Somers (56) vorige maand in dienstgetreden als branchespecialist Technische Verzekeringen. Hiervoor was hij werkzaam als expert bij Cunningham de Maaré. Paul Möller (27), voormalig marketmaker bij de Amsterdamse optiebeurs, is sinds kort acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen. Joan Kols, verantwoordelijk voor Communicatie, Intermediarsupport en CRM bij Allianz Nederland Leven, gaat emigreren naar Italië. Haar taken zijn eind juni overgenomen door marketing manager Alex van Dijken (34).
Arie Perfors, directeur Actuarieel Consultteam bij Aegon, is onlangs lid geworden van de Kring van Pensioen-Specialisten (KPS).
Onlangs zijn er bij de Bartok Groep een zevental nieuwe medewerkers gestart. Bij Corex zijn Bart Felten, Ron van Bedum en Marcel Buffing senior-schadecorrespondent geworden. Zij werkten voorheen bij respectievelijk Van Ameyde Interschade, Turien & Co en Verzekeringsbedrijf Groot Amsterdam. Patrick van Binsbergen, hiervoor werkzaam bij het Tapijt Centrum Nederland, werkt nu bij Hedex als schade-expert. Peter de Vries, mede-eigenaar van een bouwbedrijf in Friesland, is bij Hettema en Disselkoen gestart als bouwkundig schade-expert. Ook Hans de Haan, die van Cunnigham de Maaré komt, is daar schade-expert geworden. Verder werkt Peter Kok bij McLarens Toplis (Nederland) als schade-expert. Hij komt van Crawford and Company waar hij operationeel manager Aansprakelijkheid was.
Angélique Ruijgrok (33) is begin deze maand aan de slag gegaan als commercieel manager bij DSB-dochter The Anglo Dutch Assurance Society (betalingsbeschermingsverzekeringen). In deze functie zal zij zich onder meer bezig houden met productontwikkeling en volmachten. Ruijgrok was het afgelopen jaar accountmanager bij Zurich en werkte daarvoor bij AXA Schade.
Drs. John van der Burg (45) is bij Swiss Re Life & Health Nederland benoemd tot financieel directeur. Hij is de opvolger van drs. Joost van de Ven die, na een carrière van 24 jaar bij Swiss Re Nederland en haar rechtsvoorgangers, een sabbatical jaar neemt. Van der Burg werkte voorheen bij Royal Sun Alliance en Fortis Amev Nederland. In zijn laatste functie was hij president Corporate Development van Getronics.
Rob Gielens is begin deze maand overgestapt van CARe Schadeservice in Vianen naar CarflexS in ‘s-Hertogenbosch. Hij is gestart als commercieel manager.
Arenda (ING) heeft een driehoofdige directie gekregen. Bij deze aanbieder van consumptief krediet is Jan Calf (56) benoemd tot directievoorzitter. Hij was hoofd afdeling Zakelijk binnen de Divisie Intermediair. Hij volgt Rick Faase (36) op, die directeur Bancair Commerciële Zaken binnen dezelfde divisie is geworden. Meint Feenstra (36), voorheen directeur van Vola Financieringen, en Robert Teunissen (36), al werkzaam bij Arenda, zijn tot directeur benoemd. Directeur René Farla (48) heeft het bedrijf verlaten en neemt een sabbatical.
Onderscheiden
Dirk Scheringa is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De 52-jarige Scheringa ontving zijn Koninklijke onderscheiding voor onder meer zijn inzet voor de sport en de cultuur en als directeur van zijn eigen bedrijf de DSB Groep, die werkgelegenheid biedt aan 1600 werknemers.

Reageer op dit artikel