nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Patrick Coene (49) is sinds 1 januari chief executive officer bij Fortis Corporate Insurance (FCI). Hij werkt ruim tien jaar bij Fortis en was bij FCI al lid van de directie. Coene is Jan de Meulder opgevolgd, die naar de Mercator Groep is vertrokken.

Han van Olphen (55), die ruim 25 jaar in diverse managementfuncties werkzaam is geweest in de assurantiebranche, is met zijn Haagse organisatieadviesbureau Claassen, Moolenbeek & Partners, een samenwerkingsverband aangegaan met Staffpool Insurance. Olfertjan Niemeijer is bij Staffpool in dienst getreden als consultant. Hij kwam van Network en Search.
Liesbeth Geerdink (29) is bij Generali de nieuwe accountmanager Schade voor de regio Friesland en het noordelijk deel van de Flevopolder. Zij was hoofd binnendienst bij Van der Linden Assurantiën in Lelystad.
Bij DAS Rechtsbijstand hebben drie benoemingen plaatsgevonden. Jacob Schut (links) is nu regiomanager West, Matthieu Beunders (rechts) is regiomanager Oost en Ina Magré (midden) is manager ‘Verzekeraars en National Accounts’. Allen waren reeds enige tijd werkzaam bij DAS binnen de sector Commerciële Zaken.
Edgar Koiter (29) is sinds begin dit jaar interim professional bij Risk Executives (Risk Group) in Houten. Hij werkte hiervoor bij dBa Advies, eerst als schadecorrespondent en later als commercieel medewerker binnendienst.
IG&H Management Consultants heeft per 1 januari een nieuwe partner gekregen in de persoon van Frans Liem (39). Hij is verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van strategische ICT voor financiële instellingen. Liem, voordien actief bij IBM en CMG, was al vier jaar werkzaam voor IG&H als director.
Bij Domenica (actuariële dienstverlening) is Corné van Iersel opnieuw in dienst getreden, nu als quality manager. Hij is verantwoordelijk voor de interne en externe opleiding. Eerder was Van Iersel in de detachering werkzaam als actuarieel specialist, onder meer in dienst van Domenica.
Per 1 april treedt Eric Bouwmeester (49) in dienst bij Fortis als general manager Communications. Hij werkte de afgelopen 27 jaar in diverse communicatiefuncties, waarvan de laatste vijf jaar bij ABN Amro. Hij volgt bij Fortis David Voûte op.
Eric Gerritsen (38) is per 1 januari benoemd tot adjunct-directeur van Andriessen & Geurst Expertises. Gerritsen was hiervoor manager van het A&G-kantoor te Rotterdam. Niek Wolthers (36) maakt sinds 1 januari deel uit van het managementteam.
Peter Ammerlaan (37) is als senior informatiearchitect begonnen bij het op bedrijven in de financiële dienstverlening gerichte Aquila Informatica. In de afgelopen 15 jaar werkte hij bij IG&H, Synergie Consultancy en Cadans.
Afscheid
Executive accountmanager Ger Gruis heeft begin dit jaar bij het bereiken van de prepensioengerechtigde leeftijd afscheid genomen van De Amersfoortse. Gruis was hier al 35 jaar werkzaam in verschillende functies.
Na een dienstverband van tien jaar als directeur bij H.W. Assurantiën in Rotterdam Pieter van Bokkum (61) het bedrijf per 1 februari verlaten. Vanaf die datum is Bram Boeren (40) de enige directeur. Bokkum neemt eerst een sabbatical verlof en gaat daarna met pensioen.
Jack Leurs (57) heeft afscheid genomen van AXA. Tijdens zijn 40-jarige dienstverband heeft Leurs bij AXA en haar voorgangers diverse functies bekleed. Zijn laatste functie was volmacht-auditor bij AXA Schade.
Overleden
Graham Paul Tredgett (39) is op 9 januari onverwachts overleden. Tredgett was managing director van Lobbes Insurance Consultants in Amsterdam.

Reageer op dit artikel