nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Bij expertisebureau VanderWal&Joosten zijn drie experts in dienst getreden die voorheen voor GAB Robins Takkenberg werkten. Het zijn Jan Bom (54), Martin Brockhus (51) en Adrie Vos (43). Zij gaan zich bezighouden met machinebreuk-, avb- en CAR-schades. Bom was sinds 1986 actief voor GAB Robins. Brockhus verlaat het bedrijf na een dienstverband van 24 jaar en Vos werkte sinds 1993 bij GAB Robins.

Jelco van Doorn (32) is bij het hypotheekadministratiebedrijf Stater in dienst getreden als productmanager voor de commerciële afdeling. In deze functie is hij verantwoordelijk voor productbeleid en productontwikkeling. Van Doorn is eerder werkzaam geweest als ICT-consultant en projectleider, o.a. bij Accenture en Debitel.
Bij Box Finance is Hans van Oosterhout (33) begonnen als formulemanager. Na eerst te hebben gewerkt bij VGZ en Amev heeft hij een eigen assurantiekantoor gehad en is hij als financieel adviseur werkzaam geweest bij een makelaardij. Van Oosterhout is voornamelijk werkzaam in het rayon Midden-Brabant. Paul Bondam (34) is salesmanager geworden. Hij is een half jaar als formulemanager werkzaam geweest, daarvoor was hij senior accountmanager bij Interlloyd Leven.
DAS heeft de salesafdeling van het overgenomen LAR geïntegreerd. Als gevolg hiervan zijn de rayons van de accountmanagers gewijzigd. Henk van Dam en Erwin Kistemaker, die bij LAR werkten, zijn nu accountmanager in respectievelijk Noord-Nederland en Zuid-Oost Brabant. Eelco Hofstra, die eveneens bij LAR werkte, begeleidt de conversie van de LAR-volmachten.
Jako van Slooten (38) is de nieuwe Finance & Accounting-manager van AIG Europe (Netherlands). Hij is de opvolger van Eric Holstvoogd. Van Slooten, die F&A manager bij Broekman Groep (o.m. havenbedrijven) in Rotterdam was, is nu onder meer verantwoordelijk voor de relatie van AIG met de toezichthouders PVK en AFM.
Het accountteam van Yarden is uitgebreid met drie nieuwe accountmanagers. Egbert Arends (52) zal werkzaam zijn in de regio noordoost en is afkomstig van LPU/Aegon NabestaandenZorg, waar hij twaalf jaar werkzaam was als accountmanager. André Tilleman (38), die werkzaam zal zijn in de regio zuidwest, is afkomstig van Aegon NabestaandenZorg. Eerder werkte Tilleman voor Royal Nederland en Hooge Huys. Dirk van den Berg (40), regio midden Nederland, is eveneens afkomstig van Aegon NabestaandenZorg, waar hij vijf jaar werkzaam was als accountmanager. Daarvoor werkte hij tien jaar als inspecteur voor Nationaal Spaarfonds (Delta Lloyd).
Medio september is registeraccountant Gijsbert van Doorn (41) benoemd als chief financial officer bij Ennia Caribe. In deze functie is hij verantwoordelijk voor financiën en beleggingen. Van Doorn is afkomstig van Stonebridge International Insurance, onderdeel van Aegon in Londen.
Bij Aecum (Friesland Bank), gespecialiseerd in collectieve pensioenen, is Hedda Renooij als accountmanager collectief pensioen in dienst getreden. Zij was accountmanager bij Delta Lloyd. In haar nieuwe functie begeleidt zij de collectieve pensioenrelaties in het mkb-segment. Per 1 september is Eric Frans lid van het directieteam geworden, met onder meer de grootzakelijke markt en product- en marktontwikkeling als aandachtsgebieden. Frans is afkomstig van Meeùs Noord (Groningen) waar hij werkzaam was als commercieel directeur employee-benefits.
Albert van Haastrecht (43) is begin deze maand bij Ballast Nedam begonnen als corporate insurancemanager. In deze functie volgt hij Pieter Kaatee op, die per 1 november met vervroegd pensioen gaat.
Hypotheekverstrekker Obvion te Heerlen heeft Rob den Rooijen (26) in dienst genomen als formulemanager. Den Rooijen is afkomstig van Vodafone, waar hij werkzaam was als trade-marketeer indirect sales.
Bij AXA is Frans Brzoskowski (39) als salesmanager Leven in dienst getreden. Brzoskowski is sinds 1990 werkzaam in de verzekeringsbranche onder meer bij Aegon en Hooge Huys, waar hij werkzaam was in diverse functies, laatstelijk als salesmanager pensioenbedrijf.
Kees Rutten (46), oud-bestuursvoorzitter van Fortis ASR, wordt per 1 november lid van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit (Amsterdam) en de Christelijke Hogeschool Windesheim.
Peter Stutterheim (28) en Laurens van Swol (25) zijn bij Koophuis Nederland in dienst getreden als accountmanagers. Van Swol heeft diverse functies bekleed bij verzekeraars en Stutterheim is afkomstig uit de makelaardij, waar hij werkzaam was als makelaar/hypotheekadviseur.
Hubert Voskuijl, directeur van het standaardisatie-instituut Sivi en voorheen directeur Schade en ICT bij Generali, is per 1 oktober toegetreden tot de raad van commissarissen van Dutch Insurance Group.
Afscheid
Na een dienstverband van 37 jaar heeft Wim Roekevisch in de Orangerie in Ruurlo afscheid genomen van klanten en collega’s van de Thoma Groep (Lochem). Roekevisch (65) was jarenlang directeur van het pensioenbureau van Thoma en laatstelijk senioraccountmanager zakelijke markt en directieadviseur.
Overleden
Op 20 september is, op 45-jarige leeftijd, Dick Verloop overleden aan de gevolgen van kanker. Verloop werkte twintig jaar in de verzekeringsbranche bij achtereenvolgens de alarmcentrales SAS en Omnicare en bij verzekeraar Rialto. De laatste vier jaar werkte hij als interim-manager van Divers Management onder meer voor Zurich, Fortis Corporate Insurance en Risk Groep.

Reageer op dit artikel