nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Begin vorige maand is Kees Boot (37) bij ING Bank Verzekeren/Risk Finance in dienst getreden als riskconsultant. Voorheen werkte hij bij LeasePlan als insurance-riskmanager.

Sinds 1 november is Bob van Kuijck (38) de nieuwe directeur van de Interne Accountantsdienst van Interpolis. Hij volgt Cor Koning op, die medio volgend jaar met pensioen gaat, maar tot die tijd als adviseur aan Interpolis verbonden blijft. Kuijck komt van KPMG waar hij als directeur verantwoordelijk was voor de Internal Audit Services in Nederland.
Hans Eric Parée (41), al vijf jaar werkzaam bij Fortis Corporate Insurance als senior accountmanager Sales, is begin deze maand salesmanager geworden. Hij is de opvolger van Harold van der Wijk die gebruik heeft gemaakt van de vut-regeling.
Durk Brands (62), tot 1 januari vorig jaar bestuursvoorzitter van ING Nederland, is commissaris geworden bij De Goudse. Volgens de maatschappij, waarin ING een belang heeft van 20%, had de raad van commissarissen behoefte aan ‘specifieke verzekeringskennis’, na het vertrek van Ad Bouwmeester in april dit jaar. Brands is verder voorzitter van de raad van commissarissen van Opvang Leven, het vangnet in geval van faillissementen van levensverzekeraars, en van Woningborg Holding, aandeelhouder van garantieverzekeraar Stiwoga. Verder heeft hij commissariaten bij ING Bank Brussels Lambert Suisse en detacheringsbureau De Welten Groep.
Daniëlle Bruijn (30), sinds 1993 werkzaam bij de Noordhollandsche onder andere als manager op de acceptatieafdeling, is onlangs benoemd tot manager Algemene Zaken.
PGGM’s beleggingsdirecteur Roderick Munsters (41) wordt in het voorjaar van 2005 directeur Vermogensbeheer bij ABP. In die functie treedt hij tevens toe als lid van de directieraad. Munsters is met deze benoeming de opvolger van Jean Frijns.
Per 15 november is de 26-jarige projectmedewerker Edwin de Jong in dienst gekomen bij de HDS Groep als inventaristaxateur.
Maik Dielissen, die in diverse salesfuncties – onder andere bij Rover Nederland en LeasePlan – heeft gewerkt, is begin deze maand commercieel manager bij schadeherstelketen CarflexS geworden.
Teamleider Verhaal bij DAS Rechtsbijstand Paul van Deemen (47) is overgestapt naar Korevaar van Dijk. Hij is hier werkzaam als letselschade-expert.
Johan van Klinken (42) volgt 1 januari Hugo Pietersz op als algemeen directeur bij Care Schadeservice. Van Klinken komt van LeasePlan, waar hij directeur Operations was. Pietersz (59) gaat zich op het hoofkantoor van Athlon Holding nog een aantal jaren bezighouden met projecten.
Fundum heeft Rolf Oosterhof aangesteld als acountmanager in de regio Overijssel en Noord-Gelderland. Hij was hiervoor senior accountmanager bij SFB.
Cees Aben is vorige maand directievoorzitter geworden van MiXZ, een cluster van assurantiekantoren in de regio Den Haag dat eigendom is van Nationale-Nederlanden. Aben is opvolger van Piet van Wegen, die samen met MiXZ-collega Geert Jan de Jong een adviesbureau voor tussenpersonen is gestart (De Jong Van Wegen Advies). MiXZ is nog op zoek naar een directeur Marketing & Sales, de oude functie van Aben. Blijvend directielid bij MiXZ is Henk de Rijk.
Begin deze maand is accountmanager Bart van Ingen (27) directeur geworden van de divisie Banken & Verzekeraars binnen Eiffel. Hij is de opvolger van Monique Noomen-Greve die commercieel directeur is geworden.
Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars benoemt Leo de Boer (39) per 1 januari tot directeur. Hij was al tweeënhalf jaar adjunct-directeur. De Verbondsdirectie bestaat verder nog uit Eric Fischer en Richard Weurding.
Begin deze maand is Michel Sacré (41) in dienst gekomen bij de Nederlandse Spoorwegen als hoofd van het bureau Risicobeheer & Schaderegelingen. Onder zijn verantwoordelijkheid valt de schadeafwikkeling van NS Reizigers, NS Stations en de juridische aanpak van vandalisme en agressiezaken. Sacré werkte eerder bij Aon, Marsh en de Rabobank.
Onlangs zijn er bij Risk Groep drie mensen in dienst getreden. Angela Pieneman (18) begint als junior binnendienstmedewerkster voor Risk Assuradeuren. John Wevers (32) en Richard Everaars (24) als interim professional voor Risk Executives. Zij werkten voorheen voor respectievelijk Maat Volmachtbedrijf Ede en TAX-Holland Groep in Rotterdam.
Deze maand is Frank de Wilt bij Pragma Groep gestart als hypothekenspecialist. Eerder werkte hij bij Achmea, ASR en VSB.
Luuk de Vos (48) gaat na de jaarwisseling bij De Amersfoortse de nieuwe functie hoofd Buitendienst vervullen. Hij is nu regiomanager Noordoost-Nederland. De Vos werkt al 27 jaar bij De Amersfoortse.
Overleden
Rob Vogels (48) is op 10 november plotseling overleden. Vogels was meer dan twintig jaar actief in de verzekeringsbranche, eerst bij CLN-Assurantie en vanaf 1989 bij Cammaert Assurantie.

Reageer op dit artikel