nieuws

Pensioenraadgevers verliest directeur

Archief

Pensioenraadgevers Compagnie in Eindhoven moet het voorlopig stellen zonder directeur Jan-Francis van Abbe (47). Hij is namelijk tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld in de beleggingsfraude rond Elmar Koch.

De veroordeling behelst verder nog een boete (terugbetaling) van e 1 mln. Van Abbe wil niet zeggen of hij in hoger beroep is gegaan tegen de straf, maar wil wel het bedrijf Pensioenraadgevers Compagnie vrijpleiten. Hij is eigenaar van het Eindhovense assurantiekantoor, waar zes mensen werkzaam zijn; de portefeuille zou 1.300 polissen tellen. Van Abbe: “Dit bedrijf is wel onderwerp van een gerechtelijk vooronderzoek geweest, maar er is de onderneming niets ten laste gelegd. Ik hoop dat u de werkgelegenheid bij dit bedrijf respecteert.” Tijdens zijn afwezigheid wordt Van Abbe vervangen door interim-manager Willem Hellendoorn.
Een oude functionaris van Pensioenraadgevers Compagnie is Erik van Velzen, die voor zijn “sleutelrol” in de frauduleuze organisatie van Koch in juli werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Van Velzen dook onlangs weer op bij het Financieel Collégium, een nevenvestiging van assurantiekantoor Janssen & Van Leeuwen in Waalre (zie AM 17, pag. 35).
In de Koch-affaire hebben nog zes andere tussenpersonen in de regio Eindhoven en Noord-Limburg geldstraffen (tot maximaal e 1,5 mln) gekregen.

Reageer op dit artikel