nieuws

Pensioenposten Delta Lloyd aangepast

Archief

Delta Lloyd heeft dit jaar al tienduizend individuele pensioenverzekeringen aangepast aan fiscale wetgeving, zoals het Witteveen-kader, het staffel- en streefregelingenbesluit en de Wet gelijke behandeling.

Leven-directeur Martin Heuvelmans heeft de tienduizendste post die voldoet aan de pensioenwetgeving overhandigd aan Jetse Huisman van Van Lanschot Assurantiën. Huisman is enthousiast over de actie. “We hebben in pensioenland steeds meer last van de wetgever: er is steeds meer onderhoud aan de portefeuille nodig, hetgeen de marges onder druk zet. Delta Lloyd is met deze actie op tijd begonnen, biedt de ruimte voor aansluiting op onze organisatie en levert zelf pensioenbrieven aan.”
De Delta Lloyd-projectgroep ‘Pensioenaanpassingen Leven Particulier’ heeft als voornaamste activiteiten: aanpassen van alle pensioenverzekeringen, uitvoeren van een fiscale toets, vastleggen van de pensioentoezegging in een pensioenbrief en in administratiesystemen en implementatie van pensioendenken in het werkproces van binnendienst en buitendienst. Delta Lloyd denkt hiermee vooruit te lopen op de Wet Financiële Dienstverlening en de daarmee gepaard gaande zorgplicht.

Reageer op dit artikel