nieuws

Pensioenmarkt voor Amev een speerpunt

Archief

Amev heeft zijn assortiment pensioenproducten deze week gecompleteerd met de Amev Personeelslijn, bestemd voor middelgrote bedrijven van 25 tot 100 werknemers. “Pensioen is een absoluut speerpunt voor ons”, zo zet directielid Edzo Doeve de introductie kracht bij.

Volgens Doeve is het marktaandeel van Amev in de pensioenmarkt – gerelateerd aan de nieuwe individuele levenproductie ‘pensioenverzekering’ van het CBS (zie rubriek AM Sparen/Lenen) – vorig jaar al fors toegenomen. Cijfers wil hij niet noemen. “We horen in elk geval al bij de grootste drie en in de collectieve markt willen we van de vijfde plaats naar minimaal de derde plaats.”
Voor de Amev-directeur is het zonneklaar waar de aandacht de komende tijd naar uit moet gaan. “Pensioen is een zékere en een grote markt. Lijfrente en pensioen hebben allebei te maken met de oudedagsvoorziening. Op dit moment worden de bordjes verhangen. De assurantietussenpersoon die toekomstgericht is, moet werk maken van de PSW.”
Volgens Doeve liggen er dan met name kansen in het midden- en kleinbedrijf. “De laatste jaren heeft het intermediair het mkb te veel laten liggen. Er moet een drempel voor genomen worden, maar dan is het fantastische business. Amev zal er trouwens alles aan doen om die drempel zo laag mogelijk te laten zijn.” Doeve doelt dan op ondersteuning in de vorm van kennis, software, informatievoorziening en een snelle administratie.
Voor wat betreft dat laatste legt Amev in een service-level-agreement met het intermediair vast binnen zeven werkdagen een pensioenofferte voor Amev Personeelslijn uit te brengen en binnen zes weken met een uitgewerkt reglement en een overeenkomst. “Bijzonder snel”, volgens Doeve. “Met een offerte in zeven werkdagen zijn we recordhouder; dat durf ik wel te beweren.”
Verzekering
De Amev Personeelslijn past in het rijtje van de Levenslijn (voor particulieren), het Ondernemersplan (lijfrente voor zelfstandig ondernemers of PSW voor dga’s), de Levenslijn MKB (semi-collectief tot 25 werknemers) en het zogeheten ‘Maatwerk’ (voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers). De laatste categorie wordt behalve onder Amev-label gesloten onder de naam Fortis Employee Benefits. Belangrijke klanten van Fortis EB zijn onder meer Philips, Shell, Telfort, Ben en Oracle.
De nieuwe Personeelslijn is een pensioenconcept met twee varianten: beschikbare premie of een gegarandeerd middelloonpensioen. Aanvullingen zijn mogelijk in de vorm van PSW-bijsparen, ANW-dekking, WAO-gat en WAO-excedent. “Het is geen standaardproduct, maar voor ons eenvoudig te administreren”, zegt Doeve.
Voor de pensioenregeling is het internetloket Amesys beschikbaar. Amesys, ooit ontwikkeld voor de ziekengeldverzekeringen, biedt werkgevers én intermediair inzicht in de regeling en geeft werkgevers (of tussenpersonen) de mogelijkheid mutaties in te voeren. Een speciaal Klantencentrum van Amev kan aanvullende vragen beantwoorden. Voor werknemers is verder de PensioenPlanner beschikbaar. Verder wordt er dit jaar een koppeling gemaakt met de site www.mijninkomsten.nl, behorend bij het employee-benefitsconcept van Amev.
De provisieregeling wijkt nauwelijks af van de bestaande regelingen. Nieuw is – bij de variant beschikbare premie – om de doorlopende provisie van (standaard) 7% deels (tot 2%) contant te laten maken en te laten uitkeren als afsluitprovisie. Eventuele afsluitprovisie heeft geen invloed op de evenredige opbouw van het pensioen. “Dit product voldoet aan alle jongste PSW-eisen”, aldus Doeve.

Reageer op dit artikel