nieuws

Pensioenfonds ING vindt vervallen basisaftrek prima

Archief

Terwijl de verzekeringswereld moord en brand schreeuwt over het afschaffen van de basisaftrek van lijfrentepremies laat het ING-concern een opvallend tegengeluid horen. “De afschaffing heeft weinig invloed op het kunnen behalen van een goede oudedagsvoorziening.”

Het geluid komt van ING Pension Services, binnen het ING-concern uitvoerder van pensioenregelingen. ING Pension Services ontstond bijna twee jaar geleden als opvolger van Nationale-Nederlanden Pensioendiensten.
In de jongste nieuwsbrief laat de pensioenuitvoerder van ING weten geen enkele moeite te hebben met het afschaffen van de basisaftrek van lijfrente. “Deze beslissing heeft weinig invloed op het kunnen behalen van een goede oudedagsvoorziening. Door goed gebruik te maken van de jaarruimte, alsmede de inhaalruimte valt nog steeds voldoende fiscaal gunstig te reserveren voor de oudedag in de lijfrentesfeer”, zo zegt ING Pension Services. Nog een argument vóór is: “Door het berekenen van de resterende ruimte binnen het lijfrenteregime krijgen werknemers tevens beter inzicht in hun pensioensituatie.”
De woorden van de pensioenuitvoerder zijn in het eigen ING-huis niet lekker gevallen. Het concern laat weten “afstand te nemen” van de nieuwsbrief van ING Pension Services. “Het is inhoudelijk onjuist wat daar staat. Het huidige stelsel biedt al onvoldoende mogelijkheden voor de opbouw van een oudedagsvoorziening. De voorgenomen maatregelen (lijfrente en spaarloon) tasten dit nog verder aan”, zo wil ING graag benadrukken.

Reageer op dit artikel