nieuws

Pensioenen Axent over naar Aegon

Archief

Axent/Aegon draagt zijn pensioenportefeuille over aan Aegon Leven in Den Haag. Vanuit Utrecht verhuist één deeltijdwerker mee.

De pensioenportefeuille van Axent telt in totaal veertig contracten, en werd beheerd door drie medewerkers. Volgens Aegon waren de contracten goed voor een premie-omzet van e 15 mln per jaar. De ranglijsten in het AM Jaarboek wijzen uit dat Axent in het boekjaar 2000 met een premie-inkomen van e 13,9 mln de negentiende pensioenverzekeraar van ons land was. Moederbedrijf Aegon was toen met een omzet van e 1,6 mld de tweede pensioenmaatschappij, na Nationale-Nederlanden.
Voor Axent behoren pensioenen niet langer tot de kernactiviteit, hoewel de collectieve premies wel een kwart van de omzet van Axent Leven voor hun rekening nemen. De overgang naar Aegon in Den Haag is geen grote: Axent maakte al langer gebruik van het administratiesysteem van Aegon.

Reageer op dit artikel