nieuws

Pensioendesk dacht aan samengaan met Akkermans

Archief

Pensioendesk Nederland heeft gesprekken gevoerd met de associatie van Akkermans & Partners over vergaande samenwerking. Een samengaan van beide pensioenketens lijkt van de baan.

Bij Pensioendesk Nederland zijn momenteel 28 kantoren aangesloten, tegen zeventien bij Akkermans & Partners Pensioenassociatie. Aan het eind van de vorige eeuw stond de teller bij Pensioendesk nog op zestig en bij Akkermans op zeventig. “Het vergroten van de ketens kan beide partijen voordelen opleveren”, zegt Henk Vlieg over de gevoerde besprekingen.
Vlieg is directeur van de Alkmaarse Vlieg Adviesgroep en indirect (via Finchise Group) één van de aandeelhouders van Pensioendesk, naast Robert van der Werf en Achmea. Vlieg: “We blijven kijken naar eventuele samenwerking. Akkermans & Partners was een optie.”
Pensioendesk-directeur Henk Doornewaard sluit zich bij de woorden van Vlieg aan. “We kennen Akkermans via software en trainingen. Op een gegeven moment is het logisch om te bekijken of een verdergaande vorm van samenwerking mogelijk is.” Volgens Doornewaard is daar “weinig basis” voor gebleken. “Weliswaar streven we beiden naar hoogwaardig pensioenadvies, maar Akkermans & Partners zit met bijvoorbeeld bedrijfspensioenfondsen toch in een iets ander segment. Verder verzorgen wij nadrukkelijk de inkoop voor onze franchisenemers, terwijl Akkermans dat juist niet doet en de adviseur zo los mogelijk wil laten van de verzekeraars.”
Volgens Nando Akkermans weegt Pensioendesk de gesprekken zwaarder dan zijn organisatie heeft gedaan. “We hebben gesprekken gevoerd, dat klopt. Dat doen we overigens met meer partijen. Maar die gesprekken met Pensioendesk zijn hooguit oriënterend geweest, zeker niet vergaand.”

Reageer op dit artikel