nieuws

Pensioenacademie Aegon van start

Archief

Aegon is in samenwerking met de Hogeschool Hanzesteden (Zwolle en Deventer) een officieel erkende pensioenopleiding op hbo-niveau gestart.

Voor het lesmateriaal borduurt de Aegon Pensioenacademie voort op de al jaren bestaande interne pensioenopleidingen van de business-units Aegon Pensioen & Advies, Aegon Bedrijfspensioenen en Aegon Van Nierop. Die studies zijn omgevormd en aangevuld tot een heuse pensioenopleiding, erkend door het ministerie van Financiën.
De opleiding bestaat uit negen modules, die in drie jaarlijkse blokken zijn gehakt. Naast vakinhoudelijke modules is er ook aandacht voor beleggingen, e-commerce en communicatievaardigheden. Het doorlopen van de pensioenacademie maakt mensen niet alleen geschikt om bij Aegon te werken. Verder is de opleiding niet alleen bedoeld voor nieuwe studenten, maar ook voor pensioendeskundigen die hun kennis en ervaring willen bevestigen met een erkend hbo-diploma.
Service-center
De drie afdelingen Pensioen & Advies, Bedrijfspensioenen en Aegon Van Nierop hebben verder samenwerking gezocht voor ondersteunende informatiseringsdiensten. Alle IT-medewerkers van deze units vormen sinds deze week een zogeheten shared service center.

Reageer op dit artikel