nieuws

Pemba-verzekeraars betalen miljoenen aan premies terug

Archief

Interpolis en NN zijn bezig met het terugbetalen van de Pemba-premies aan kleine werkgevers. De Amersfoortse start een dezer dagen.

Kleine werkgevers vallen sinds het begin van dit jaar niet meer onder de wet Pemba. Dit betekent niet alleen dat voor hen de premiedempingsverzekering overbodig is geworden. De werkgevers die zo’n verzekering hebben, hebben in 2001 en 2002 al premie betaald voor boetes die de overheid hen vanaf 2003 had kunnen opleggen. Het handjevol verzekeraars dat premiedempingspolissen voert, gaat nu (een deel van) de premies terugbetalen. De Amersfoortse start daar dezer dagen mee. Een aantal werkgevers moet bij De Amersfoortse nog de benodigde verklaringen van uitvoeringsinstantie UWV inleveren. De Amersfoortse heeft 9.300 van zulke contracten. Van de e 7,3 miljoen premie die hiervoor is ontvangen wordt e 5,3 miljoen (premie minus provisie en administratiekosten) gerestitueerd.
Interpolis is al aan het betalen. Ongeveer 6.000 werkgevers krijgen (minus kosten en provisie) een bedrag van ruim e 12 miljoen terug. Ook Nationale-Nederlanden is er druk mee bezig. De 14.000 tot 15.000 werkgevers krijgen samen e 15 miljoen terug, wat 65%-75% van de premies is.

Reageer op dit artikel