nieuws

PCL Hagé overgenomen door softwarebedrijf Tjip

Archief

PCL Hagé (Helmond), gespecialiseerd in de bouw van offerteprogrammatuur voor de hypotheekbranche, is overgenomen door het Delftse softwarebedrijf Tjip.

De aandeelhouders Fortis (Amev en Stad Rotterdam), Gerard de laat en Harry den Braven, hebben hun belang verkocht aan Tjip. Gerard de Laat trad halverwege vorig jaar terug uit de directie van PCL Hagé. Harry den Braven is na de verkoop aan Tjip opgestapt.
PCL Hagé is een doorstart van het in 1999 failliet verklaarde PCL Software. Dit bedrijf kwam eind 1998 plotseling in grote financiële problemen, doordat één van de belangrijkste projecten niet afgerond kon worden. Het betrof de ‘Hypotheekparaplu’, een offerteprogramma waarin de producten van meerdere aanbieders opgenomen kon worden. De directieleden Gerard de Laat en Harry den Braven maakten vervolgens met behulp van Stad Rotterdam en Amev een doorstart onder de naam PCL Hagé.
De werknemers van PCL Hagé blijven in Helmond werken, maar zijn wel in een iets kleinere behuizing terecht gekomen. Na de zomer zal ook de naam van het bedrijf wijzigen in Tjip PCL.
Tjip, dat net als PCL Hagé hypotheeksoftware bouwt, wil met de aankoop van het Helmondse bedrijf zijn marktpositie in de financiële dienstverlening verstevigen. Tjip telt zestig werknemers. Met het personeel van PCL Hagé komt het personeelsaantal uit op ruim tachtig. De directie van Tjip bestaat uit Dingeman Leijdens en Henk Groenewegen.

Reageer op dit artikel