nieuws

Paul van de Geijn gaat na 32 jaar weg bij Aegon

Archief

Paul van de Geijn (57) verlaat na 32 jaar Aegon. Hij wordt per 1 november directievoorzitter van Zurich Life en lid van de bestuursraad van Zurich Financial Services.

“Het zijn spannende tijden voor levensverzekeraars. Daarom verheug ik me juist zo om in dit tijdperk en in deze fase van mijn carrière bij Zurich te gaan werken”, zo licht Van de Geijn zijn opvallende overgang toe. Aegons bestuursvoorzitter Donald Shepard zegt de bijdragen en persoonlijke betrokkenheid van Van de Geijn zeker te gaan missen: “Ons bedrijf is Paul dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet, toewijding en loyaliteit ten aanzien van Aegon”.
Bij Zurich, dat wereldwijd in vijftig landen actief is en 64.000 werknemers telt, moet Van de Geijn leiderschap verschaffen en zorgen voor financiële discipline in het levenbedrijf, “met een scherpe focus op kostenreductie en beklijvende winstgevendheid”. Zurich-topman James Schiro denkt een waardevolle collega te hebben aangetrokken in Van de Geijn vanwege diens vakkundigheid, brede ervaring en succesvolle loopbaan bij Aegon (“voornamelijk een levensverzekeraar”).
Reden
Paul van de Geijn begon zijn loopbaan bij Aegon in 1971, op de juridische afdeling van rechtsvoorganger Ennia. In 1983 werd hij lid van het managementteam van Aegon Nederland, waarvan hij in tussen 1991 en 2001 voorzitter werd. In die jaren ontpopte Aegon Nederland zich vooral op de particuliere markt tot een marketing- en verkoopgerichte organisatie, met neveneffecten als failliete tussenpersonen en rechtszaken van zich gedupeerde voelende polishouders van dien.
Van de Geijn was sinds 1992 eveneens lid van de raad van bestuur van Aegon, waar hij het laatste jaar verantwoordelijk was voor Aegon USA. Tussen januari 2001 en juli 2002 was de Amsterdammer voorzitter van het Verbond van Verzekeraars.
Paul van de Geijn

Reageer op dit artikel