nieuws

Participatiemaatschappij voor en door tussenpersonen stopt activiteiten

Archief

De participatiemaatschappij voor en door tussenpersonen, Insurance Business Support Fund (ISBF), stopt zijn activiteiten. Het initiatief van Paul Kenter en Fons Stoffels, voorheen eigenaar van assurantiebedrijf Baneke/Gräffner, heeft niet die respons gekregen die mocht worden verwacht. Het besluit is genomen in goed overleg met geldschieter Delta Lloyd.

ISBF voorzag in het tijdelijk coachen van (startende) tussenpersonen als ondernemer, in ruil voor een minderheidsbelang in hun bedrijven. In de onderneming had Delta Lloyd een substantieel meerderheidsbelang; een klein belang was in handen van Kernstof, een vennootschap van Stoffels en Kenter.
Van de doelstellingen van ISBF is niet veel terechtgekomen. Behalve Delta Lloyd wilden andere verzekeraars niet participeren in de onderneming. “Er is op topniveau met verzekeraars gesproken, maar veel maatschappijen, zoals Amev en ASR, hebben het kennelijk te druk met eigen activiteiten”, zegt een teleurgestelde Kenter.
Ook van de kant van het intermediair was er nauwelijks serieuze interesse om in zee te gaan met ISBF. Contacten met diverse kandidaten leidden tot samenwerking met twee tussenpersonen, onder wie het NVA-lid Van Velthuysen Adviesgroep in Weesp. In dit bedrijf werd een minderheidsbelang van 30% tot 40% genomen “Een ander assurantiekantoor is inmiddels weer terugverkocht aan de grootaandeelhouder”, verklaart Kenter.
Hij zegt het te betreuren dat ISBF de activiteiten noodgedwongen moet stopzetten. “Het is een fantastisch concept, maar als er geen markt voor is, houdt alles op. We kunnen niet aan een dood paard blijven sleuren, daar schieten we niets mee op. We hebben er alles aan gedaan. Misschien zijn we twee jaar te vroeg, of twee jaar te laat, wie zal het zeggen.”

Reageer op dit artikel