nieuws

OZ nu ook particuliere verzekeraar

Archief

Zorgverzekeraar OZ heeft een particuliere ziektekostenverzekeraar opgericht. De Amersfoortse gaat de polissen voor 50% herverzekeren.

OZ in Breda (615.000 verzekerden) voerde tot eind vorig jaar in volmacht particuliere ziektekostenpolissen van De Amersfoortse. Sinds 1 januari is OZ zelf risicodrager. Opgericht is OZ Zorgverzekeringen NV. De Amersfoortse neemt voor 25% deel in de NV en is voor 50% herverzekeraar voor de polissen. “Wij wilden zelf risicodrager worden om de dekking en de premies van de polissen zelf te kunnen vaststellen en beter te kunnen laten aansluiten op de ziekenfondsverzekeringen en op de aanvullende verzekeringen”, zegt Rico Donders een van de directeuren van de nieuwe verzekeraar. OZ voerde zelf al wel aanvullende ziekenfondsverzekeringen.
OZ Zorgverzekeringen is gestart met zo’n 25.000 verzekerden. Het gaat om 23.000 verzekerden die OZ al in de volmachtportefeuille had en om 2.000 nieuwe collectief verzekerden. Zij zijn verzekerd op de bestaande Overstappolissen en de OZ Lijfpolissen. De verzekeraar gaat dit jaar bekijken of, en zo ja hoe, de polissen in 2003 worden aangepast.
De directie van OZ Zorgverzekeringen wordt gevoerd door Eggo Boer, voorzitter van de raad van bestuur van OZ en door Rico Donders, lid van de raad van bestuur, die bij OZ directeur Bedrijfsvoering was.

Reageer op dit artikel