nieuws

OZ en MediNova

Archief

OZ en MediNova

Zorgverzekeraar OZ heeft het Diagnose-Behandeling-Combinatie (DBC)-contract met MediNova uitgebreid. Gedekt zijn nu ook: kijkoperatie knie, voorste kruisbandoperatie knie, borstverkleining, liesbreukchirurgie en cataractingrepen. Bij DBC gaat het om een bundeling van ingrepen waarvoor één prijs wordt afgesproken. MediNova heeft drie privé-klinieken.
Minder verzuim
Het ziekteverzuim van Nederlandse werknemers is in 2003 gedaald van 5,3% naar 4,7%. Gemiddeld meldden werknemers zich 1,3 keer per jaar ziek. Meer dan gemiddeld ziek zijn vrouwen, ouderen, laagbetaalden, niet-westerse allochtonen en gescheiden werknemers. Dit blijkt uit de rapportage van Nationale Verzuimstatistiek, een project van het CBS en de organisatie arbodiensten BOA.
Autopremie ASW
Fortis-dochters Amev, Stad Rotterdam en Woudsend hebben de premies voor autopolissen met het vorig jaar geïntroduceerde Autoselect-tarief met gemiddeld 3,5% verlaagd. Doordat het nieuwe tarief de premie meer toespitst op het risico, gaan de zwaardere risico’s een hogere premie betalen.
Vektis
IT-bedrijf LogicaCMG en Vektis, het landelijk informatiecentrum voor de zorgverzekeraars, hebben een contract getekend waarbij de software voor de elektronische communicatie tussen Vektis en de zorgverzekeraars wordt vervangen door IMA-software (Intelligent Message Adaptor) van LogicaCMG. Deze software maakt gestandaardiseerd elektronisch berichtenverkeer mogelijk.

Reageer op dit artikel