nieuws

Overname DKV Nederland door Menzis in de knip

Archief

De zorgverzekeraars Menzis en DKV Nederland hebben hun handtekening gezet onder het overnamecontract.

Nadat de NMa toestemming voor de overdracht heeft gegeven, zullen de aandelen van DKV Nederland (dochter van het Duitse DKV-concern) worden ondergebracht bij de Onderlinge Waarborgmaatschappij Amicon Zorgverzekeraar particulier UA, een werkmaatschappij van Menzis.
Na de overname zullen de labels NVS en Rijnmond (voorlopig) blijven bestaan. Ziekenfonds Nederzorg zal opgaan in het ziekenfonds van Menzis. Met de koop haalt Menzis het intermediairkanaal in huis. Ook wordt de groep dan risicodrager voor inkomens- en verzuimverzekeringen.
Menzis krijgt er 200.000 particulier verzekerden en 20.000 ziekenfondsverzekerden bij. Het concern (met onder meer verzekeraars Amicon en Geové, arbodienst Ardyn Arbo) heeft dan 1,95 mln verzekerden, 2.500 medewerkers en een omzet van e 3 mld.
Dankzij de overname zal het aandeel in de particuliere ziektekostenmarkt stijgen van 6,3% naar 10,2%. In ziekenfondsverzekeringen heeft het concern straks een marktaandeel van 13,4%.

Reageer op dit artikel