nieuws

Ouderenorganisatie sluit berovingspolis bij ACE

Archief

De Anbo gaat een collectieve berovingsverzekering sluiten voor haar leden. De organisatie voor vijftigplussers onderhandelt nog over de premie en dekking met de Nederlandse dochter van de Amerikaanse verzekeraar ACE.

Het voornemen om een berovingsverzekering te sluiten komt voort uit een toenemend gevoel van onveiligheid bij de ‘flappentappende’ ouderen, zegt de Anbo. Bij de ouderenorganisatie zijn ruim 180.000 senioren aangesloten.
De collectieve verzekering dekt het risico van beroving binnen twee uur na het pinnen van het geld bij een geldautomaat van een bank. Per gebeurtenis is een maximum van e 250 verzekerd, aldus Joost Hesselt van Dinter, manager Business-development van ACE Nederland, gevestigd in Rotterdam. Hij voegt eraan toe dat er nog geen sprake is van een overeenkomst met de Anbo. “We zijn nog in onderhandeling over de uitwerking van de details.”
Volgens Hesselt van Dinter is het voor ACE de eerste collectieve berovingsverzekering in ons land. Senioren die een schadeclaim indienen, moeten wel kunnen aantonen dat zij slachtoffer zijn geworden van een beroving. Onder meer moeten zij de transactiebon en een politieaangifte kunnen overleggen, aldus de Anbo.
Groot geworden
ACE is wereldwijd groot geworden met onder meer de verzekering van credit-cardprogramma’s en aansprakelijkheidsrisico’s. Het in 1985 operationeel geworden concern opereert in vijftig landen. Een van de werkmaatschappijen is ACE Europe Group in London, waaronder ook de Nederlandse vestiging valt.
Anbo is de laatste tijd actief met het opzetten van financiële diensten voor haar leden. De seniorenorganisatie is daartoe een samenwerking aangegaan met ABN Amro. Een van de projecten is de Anbo Servicebus, die bij wijze van proef zes dagen per week twaalf plaatsen verspreid over het gehele land aandoet. In de servicebus kunnen senioren diverse financiële diensten afnemen.

Reageer op dit artikel