nieuws

Oud-minister Roger van Boxtel leidt Menzis Zorg

Archief

Oud-minister Roger van Boxtel is sinds 1 januari directievoorzitter van Menzis Zorg, een nog te realiseren werkmaatschappij van zorgverzekeringsgroep Menzis.

Voor zorgverzekeraars wordt de inkoop van zorg steeds belangrijker. Henk Schildkamp, bestuursvoorzitter van Menzis (voorheen Amicon groep): “Er wordt van ons verwacht dat wij op innovatieve wijze inkopen. Als grote all-care-verzekeraar hebben wij de ambitie om ons op dit punt te onderscheiden.” Met het oog hierop gaat Menzis de zorginkoop van de verzekeraars Geové en Amicon bundelen in Menzis Zorg. Oud-minister Roger van Boxtel is aangetrokken als directievoorzitter van het nieuwe bedrijf en gaat het integratieproces begeleiden. Het is de bedoeling dat het proces voor 1 juli is afgerond.
D66-politicus Van Boxtel, die als minister in het tweede kabinet-Kok verantwoordelijk was voor het beleid omtrent ‘grote steden en integratie’, heeft grote affiniteit met de zorgsector. Als Tweede-Kamerlid had hij ‘zorg’ in de portefeuille. Voor die tijd werkte hij als consultant en interimmanager in de zorg(verzekerings)sector. Hij werkte onder meer voor zorgverzekeraar Trias.

Reageer op dit artikel