nieuws

‘Oproep tot afschaffing van afsluitprovisie’

Archief

“Opnieuw een uitstekende oproep in het AM Commentaar om te komen tot afschaffing van afsluitprovisie. Niet alleen omdat in dat geval de afkoopwaarde van een (kort)lopende polis voor de consument wordt vergroot – hetgeen toch ook imagoverhoging van zowel maatschappijen als het intermediair zal doen toenemen – maar ook door:

– de ongetwijfelde waardetoeneming van de portefeuille;- het niet hoeven te reserveren van onverdiende provisie door de adviseur;- de afname van hit-and-runkantoren;- concentratie van klanten bij één adviseur (intermediairwijzigingen);- de automatische toename van onderhoud van deze ‘intieme’ verzekeringen. Het is toch van de gekke dat gedurende de loop van de contracten de gemiddelde autoverzekering meer aandacht krijgt, dan bijvoorbeeld pensioenverzekeringen?Ten slotte zal het ook een stimulans blijken te zijn voor het collegiaal samenwerken binnen een organisatie, zoals de Federatie van Adviesbureaus (FAB). Immers het zogeheten ‘terugboekingsrisico’ speelt geen rol van betekenis meer door de vervanging van afsluitprovisie door doorloopprovisie.” Peter Letschert, Federatie van Adviesbureaus (FAB), Gemert.

Reageer op dit artikel