nieuws

Oprichter Adviesgroep Weststreek stopt ermee

Archief

Karel de Roo (63), directeur en oprichter van Adviesgroep Weststreek in Delft heeft zich teruggetrokken uit zijn bedrijf. Hij gaat met pensioen.

De Roo is ruim veertig jaar actief geweest in de branche. Na zijn debuut bij het verzekeringsbedrijf van ABN Amro, trad hij als inspecteur Schade/Leven in dienst bij De Goudse. Zo’n twintig jaar geleden begon hij voor zichzelf en vestigde het Adviesburo Weststreek in Delft.
Dit assurantiebedrijf telt inmiddels twintig medewerkers, verdeeld over drie vestigingen. Naast het hoofdkantoor (13 medewerkers) telt de adviesgroep een nevenvestiging in Den Haag (3 medewerkers) en een Hypotheekcentrum in Zoetermeer (4 medewerkers).
De meerderheid van de aandelen in het assurantiebedrijf is in handen van de broers Pascal en Thorwald de Roo, met elk 33%. Zij hebben de algehele leiding van het assurantiebedrijf. De resterende aandelen zijn verdeeld onder de rest van het management: Viola de Roo (financiën), Manfred Meijers (hypotheken) en Ronald Roeper (o/g-bemiddeling).
Weststreek telt volgens Pascal de Roo zo’n zevenduizend klanten van wie 80% particulieren. De provisieomzet bedraagt circa e 4 mln per jaar.

Reageer op dit artikel