nieuws

Opdrachtgevers positief over EuroCross

Archief

De opdrachtgevers van alarmcentrale EuroCross geven de dienstverlening over het algemeen het rapportcijfer 7,5. Het beste scoren de bereikbaarheid (8,1) en de operationele hulpverlening (7,9). Verbeterpunten zijn het accountmanagement en de managementinformatie.

EuroCross doet al een paar jaar onderzoek naar de tevredenheid onder de klanten van de opdrachtgevers, die gebruik hebben gemaakt van de hulpverlening van EuroCross. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Aha! “Dit jaar wilden we ook wel eens weten hoe de opdrachtgevers naar ons kijken”, zegt woordvoerster Nicoline Mascini. “Door hetzelfde onderzoeksbureau zijn daarom vijftien van onze opdrachtgevers benaderd.” In een persoonlijk gesprek is naar hun ervaringen gevraagd met de alarmcentrale uit de Achmea-stal. Van de ondervraagde opdrachtgevers is de helft Achmea-verzekeraar; de andere helft bestaat uit leasemaatschappijen, verzekeraars en organisaties buiten Achmea.
Gevraagd naar hun visie op andere alarmcentrales geven opdrachtgevers aan dat de Verzekeraarshulpdienst (VHD) een imagoprobleem heeft. Navraag bij de onderzoeker leert dat de opdrachtgevers daarmee bedoelen dat de VHD lang geen eigen gezicht heeft gehad. Ze hebben er te weinig aan gedaan om zich te profileren. “Dat is het laatste jaar wel veranderd”, vult Mascini aan.
SOS International heeft volgens de klanten een capaciteitsprobleem, maar wel een grotere naamsbekendheid. Mondial en Europ Assistance zijn vergelijkbaar met EuroCross, terwijl de ANWB als bureaucratischer, maar ook meer gestructureerd wordt ervaren. In EuroCross worden vooral de ondernemingszin en de flexibiliteit gewaardeerd.
EuroCross zegt in de autohulpverlening een marktaandeel van zo’n 20% te hebben. “In eerste instantie zijn we flink gegroeid doordat steeds meer verzekeraars binnen Achmea zijn samengevoegd en hun hulpverlening bij ons hebben ondergebracht. De laatste jaren hebben we ook heel wat leasemaatschappijen als opdrachtgever erbij gekregen.”, zegt Mascini. Volgens haar is EuroCross op het gebied van personenalarmering en medische hulpverlening de grootste alarmcentrale in ons land.
Achmea Zorg is de grootste opdrachtgever op zorggebied. “Door de samenwerking van Rabobank krijgen wij er in Interpolis weer een opdrachtgever bij. Datzelfde geldt voor de ziektekostenverzekeringen van AXA, die naar Avéro overgaan. Daarnaast werken we ook voor veel buitenlandse zorgverzekeraars.” In totaal werken er 233 mensen voor EuroCross, waarvan 170 in ons land.
Naast Nederland heeft EuroCross ook vestigingen in België en Tsjechië. Een vestiging in Polen staat nog op het verlanglijstje. Of die er komt, hangt af van de onderhandelingen over een vergroting van het aandelenbelang van Achmea-moeder Eureko in de Poolse verzekeraar PZU.

Reageer op dit artikel