nieuws

Opbouw pensioen AXA nu evenredig

Archief

Het Bedrijven Pensioenfonds, de beschikbare premieregeling van AXA, heeft sinds half oktober evenredige opbouw van de pensioenaanspraken.

AXA heeft daartoe de tariefstructuur aangepast: eerste kosten zijn afgeschaft en er worden alleen nog doorlopende kosten in rekening gebracht. De verhouding tussen de ‘beschikbare premie’ en de ‘investeringspremie’ is hierdoor voortaan gelijk. De enige beloningsvorm is – en was – (doorlopende) provisie, die kan variëren tussen 0% en 10% maar standaard op 8% van de jaarpremie staat.
Nieuw in het Bedrijven Pensioenfonds is verder de invoering van een staffeltoets in het offerteprogramma en de introductie van het Collectief Garantie Depot. Dit depot kent een gegarandeerd (netto)rendement van 3% per jaar, met een eventuele slotuitkering als in werkelijkheid een hoger rendement is gerealiseerd. AXA heeft ten slotte nog de afkoopkosten verlaagd.

Reageer op dit artikel