nieuws

OOM voert nu ook bedrijfsschadepolis

Archief

OOM, de maatschappij die gespecialiseerd is in moeilijk verzekerbare risico’s, heeft begin deze maand een bedrijfsschadeverzekering op de markt gebracht.

OOM is naast specialist in grensoverschrijdende ziektekostenpolissen ook aanbieder van bijzondere brandverzekeringen. Met de lancering van een brandbedrijfschadeverzekering wil de maatschappij haar nichepositie op de brandmarkt voor moeilijk verzekerbare risico’s uitbouwen. Het product is schriftelijk onder de aandacht gebracht van vijftienhonderd tussenpersonen.
De bedrijfsschadeverzekering dekt de inkomstenderving en kosten als gevolg van bedrijfsstilstand na een gedekt evenement onder de brandpolis. Het bedrijfsschadeproduct kan worden gesloten in combinatie met de Relaxpolis, de uitgebreide brandverzekering voor bedrijven. “Onder strikte voorwaarden kan dat ook een lopende brandverzekering zijn”, aldus een woordvoerder van de maatschappij.
Bij acceptatie worden kwaliteitseisen gesteld, waaronder het voeren van een goede boekhouding. “Daaruit kan de ontwikkeling van het bedrijf worden afgelezen”, aldus de OOM. De premie is 1% van het verzekerd bedrag.
De vergoedingstermijn bedraagt maximaal 26 weken gerekend vanaf de schadedatum. Uitgekeerd wordt ten hoogste 100% van de verzekerde brutojaarwinst. Indien in de drie voorafgaande jaren het verzekerde bedrag jaarlijks is verhoogd, bedraagt de maximum bedrijfsschade-uitkering 130% van het verzekerd bedrag.

Reageer op dit artikel