nieuws

Ook Winterthur stapt nu in avb over op claims-made

Archief

Winterthur gaat per 1 januari zijn aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (avb) aanpassen naar de dekkingsgrondslag claims-made: ontstaan en melding van schade moet binnen de looptijd liggen.

In een brief aan het intermediair verwijst Winterthur naar een aanbeveling van het Verbond van Verzekeraars, daterend van “enige tijd geleden” (een eufemisme voor 1995 – red.).
De nieuwe avb-voorwaarden gelden zowel voor nieuwe als bestaande verzekeringen en niet alleen in de polissen voor bedrijven, maar ook die voor verenigingen, scholen en verenigingen van eigenaren. In een brief (al dan niet via het intermediair) aan de avb-verzekerden worden de wijzigingen aangekondigd en wordt tevens vermeld dat men desgewenst de polis per 1 januari kan beëindigen.
Indien ook de particuliere aansprakelijkheid is meegedekt op de avb worden de voorwaarden daarvan eveneens aangepast. De mutaties betreffen de dekking op het gebied van zaakwaarneming, opzet, seksuele gedragingen en opzicht.

Reageer op dit artikel