nieuws

Ook Fundum richt het oog op Makro-klanten

Archief

Arbeidsongeschiktheidsverzekaar Fundum heeft klanten van de Makro benaderd voor de Budget-variant ArbeidGeschiktheidsVerzekering. De overeenkomst is tot stand gekomen via SEZ, het bedrijf van Gerard Massaar.

In de Makro-krant heeft Fundum met een ingestoken folder plus antwoordkaart (voor offerte) de Makro-klanten geattendeerd op de Budget-variant van de AGV (ArbeidsGeschiktheidsVerzekering). Hetzelfde geldt voor de klanten van Lukas Klamer, een winkelketen volgens de Makro-formule die op dezelfde dag met een krant komt. In het totaal gaat het om 620.000 klanten. Klanten die zich op grond van de Makro-antwoordkaart verzekeren, krijgen van Fundum een waardecheque van # 50 voor artikelen van de Makro of van Lukas Klamer.
Op de antwoordkaarten wordt de aspirantverzekerde gevraagd naar zijn tussenpersoon. Intermediair dat met Fundum werkt, krijgt daarop automatisch 15% provisie. Normaal geldt een provisie van 20%. “Met het verschil van vijf procent betaal ik het drukwerk en SEZ”, zegt Jan Oosterbroek, directeur van Fundum.
Massaar
De overeenkomst tussen de Makro/Klamer en Fundum is tot stand gekomen via SEZ Assurantiën in Bleiswijk, dat overigens binnenkort naar Bodegraven verhuist. SEZ is eigendom van Gerard Massaar, die claimt destijds bij ziektekostenverzekeraar Geové (nu Geové RZG, onderdeel van de Amicon groep), de ‘Makro-polis’ te hebben geïntroduceerd. Massaar stapte vorig jaar op om voor zichzelf te beginnen.
Fundum-directeur Jan Oosterbroek typeert SEZ/Masaar als ‘de huistussenpersoon van de Makro’. “Volgens mij kun je buiten SEZ om geen zaken doen met de Makro”, zegt hij. “Ik heb dat niet eens geprobeerd.” SEZ/Massaar wordt betaald voor de deal, maar kan volgens Oosterbroek voor aspirantverzekerden die geen tussenpersoon hebben, ook dienen als aanspreekpunt voor inlichtingen over AGV.
De AGV keert uit bij constatering van acht ernstige (in de polis genoemde) aandoeningen. De polis geeft in het eerste jaar een periodieke uitkering. Voor de periode daarna kan (vooraf) worden gekozen voor een periodieke uitkering of een uitkering ineens. Het verzekerd bedrag bedraagt ten hoogste vier keer het jaarsalaris met een maximum van ( 80.000.
Zeshonderd polissen
Geové RZG doet nog steeds zaken met de Makro. Tot dusver zouden zo’n tienduizend ziektekostenpolissen zijn gesloten. Inmiddels wordt ook geworven voor een doorlopende reisverzekering.
Ohra die via de Makro schade- en levenpolissen sloot, is daar in mei van dit jaar mee gestopt. De verzekeraar wil over de betreffende resultaten niets zeggen, maar voormalig topman Hans-Eric Jansen van Delta Lloyd Nuts Ohra heeft de samenwerking ooit “niet bijster interessant” genoemd. Begin deze maand startte Zurich – eveneens via SEZ – met een Makro-actie voor de Threadneedle-belegginsfondsen (zie elders in dit AM).
Oosterbroek van Fundum zegt geen bepaalde verwachtingen te koesteren. Na enig aandringen zegt hij al blij te zijn met zo’n zeshonderd polissen.

Reageer op dit artikel