nieuws

Ook Achmea heeft Vakantiedokter

Archief

Achmea heeft sinds het begin van deze maand ‘Vakantiedokter’, een telefonische hulplijn voor verzekerden op vakantie in het buitenland.

De ‘Vakantiedokter’ stelt verzekerden in staat om, via een speciaal telefoonnummer, vanuit het buitenland informatie te vragen over niet- spoedeisende medische zaken. De telefoontjes komen binnen bij EuroCross, de alarmcentrale van Achmea, en worden zo nodig doorgeschakeld naar het huisartsen-callcenter van Achmea of naar specialisten van het LUMC, het academisch medisch centrum in Leiden. De Vakantiedokter is een proef die tot en met eind september duurt.
Van de Vakantiedokter kan gebruik worden gemaakt door de zorgverzekerden en de reisverzekerden van alle Achmea-labels. Achmea timmert met de service aan de weg via radiospots, printreclames en ansichtkaarten. Een groep van 700.000 huishoudens is speciaal benaderd en heeft een pasje ontvangen met het betreffende telefoonnummer. Het gaat om de lezers van het blad Achmea Health en om reisverzekerden.
Zorgverzekeraar CZ kondigde onlangs aan medio juli te starten met een Vakantiedokter. CZ, die daarvoor een speciale centrale in het leven heeft geroepen, beperkt de service voorlopig tot 50.000 verzekerden.

Reageer op dit artikel