nieuws

O&O failliet

Archief

Schadebureau O & O (Nieuwegein) is op eigen verzoek failliet verklaard. Directeur Hans van O. kwam onlangs in opspraak vanwege zijn rol in het betalen van tipgelden aan een criminele informant.

De negen medewerkers hebben al enige tijd geen salaris ontvangen. Directeur Van O. spoorde voor verzekeraars gestolen auto’s op via een tipgever zonder daarbij de politie in te schakelen. De informant, die goed was voor tal van waardevolle tips, bleek uiteindelijk zelf betrokken te zijn bij autodiefstallen. Of het faillissement van O & O rechtstreeks verband houdt met de tipgeldaffaire, kan een medewerker van curator Franken nog niet zeggen. “Er spelen een heleboel zaken in dit faillissement.”
Een betrokkene benadrukt dat het personeel niet op de hoogte was van de praktijken van de directeur. “De gezinnen van de medewerkers zijn de dupe geworden van het geheel. Maandenlang werden de werknemers in het ongewisse gelaten, niet wetende wat er speelde. In de periode dat de directeur gedetineerd zat, werd het personeel in eerste instantie een ander verhaal voorgespiegeld. Na enkele weken werd het personeel in kennis gesteld over de werkelijke reden van verhoor en aanhouding van de directeur in kwestie”.
Na de vrijlating van de directeur bleef het personeel in het ongewisse over het voortbestaan van O&O. “Een kwalijke zaak, zeker als het resultaat nu een faillissement is. Dat is betreurenswaardig, zeker wanneer men bedenkt dat O&O een goede naam en reputatie had en dat het personeel altijd met veel inzet voor het bedrijf heeft mogen werken, Datzelfde personeel moet nu de gang naar het CWI/GAK maken om in ieder geval de nog niet ontvangen vakantiegelden te mogen ontvangen.”

Reageer op dit artikel