nieuws

Onstuimige groei voor levensverzekeraar ABP

Archief

Loyalis, het verzekeringsbedrijf van pensioenfonds ABP, heeft vorig jaar de premieomzet met 36% verhoogd tot e 319 (238) mln. Beleggingsverliezen zorgden evenwel voor een fors negatief eindresultaat: e -21,6 (5,5) mln.

Loyalis benadrukt dat de solvabiliteit nog ruim voldoende is om eventuele klappen verder op te vangen. Met het eigenlijk bedrijfsresultaat was ook weinig mis: e + 9,2 mln. Het ‘interestresultaat’ bedroeg echter e 30,8 mln negatief.
De pensioenfondsdochter is bijzonder goed te spreken over de ontwikkelingen binnen het levenbedrijf. In een moeilijke markt realiseerde Loyalis Leven een premiegroei van bijna 50% tot e 245 (166) mln. Loyalis wijst onder meer op de geslaagde actie om polishouders te vragen om een machtiging voor uitwisseling van gegevens met pensioenfonds ABP. Bijna 70% van de ongeveer 380.000 Loyalis-verzekerden heeft inmiddels zo’n machtiging ondertekend, oftewel een kwart van alle deelnemers van het ABP. Zij krijgen jaarlijks een overzicht waarop de pensioenrechten bij het ABP-fonds zijn gecombineerd met de aanvullende aanspraken bij Loyalis.
Vooral het vernieuwde Lijfrenteplan blijkt populair. Loyalis Leven is verder succesvol met een nieuw pensioenproduct voor ambtsdragers binnen de gemeenten, provincies en waterschappen (het APPA Plan) en met een nieuw ANW Maatwerkplan. Sinds kort is daar het AOW Aanvullingsplan aan toegevoegd.
Loyalis Schade, onder meer succesvol met de arbeidsongeschiktheidsverzekering IP Aanvullingsplan, behaalde een premieomzet van e 74 (72) mln. Met overige diensten (arbodienst, schaderegeling en administratie) behaalde Loyalis een omzet van e 71 mln en een bedrijfsresultaat van e 2,7 mln.

Reageer op dit artikel