nieuws

Omzet Hypotrust ruim e 1 miljard

Archief

Facilitair hypotheekbedrijf Hypotrust heeft vorig jaar voor ruim e 1,1 miljard aan nieuwe hypotheken omgezet.

Dat is ten opzichte van 2000, toen voor e 0,73 mld werd omgezet, een stijging van 50%. Het aantal nieuwe hypotheken dat in 2001 werd gesloten, bedroeg ongeveer achtduizend, wat neerkomt op een gemiddeld hypotheekbedrag van e 125.000.
De portefeuille die namens Falcon, Generali, Interpolis, Banque Artesia en Innova/DIN wordt beheerd, was eind vorig jaar e 3,7 mld (2000: e 2,9 mld) groot, een stijging met ruim 20%. In januari is Erasmus de zesde partner geworden. Erasmus maakt voor het opstellen van offertes en de communicatie met tussenpersonen gebruik van de systemen van Hypotrust.
Hypotrust, dat in Rotterdam is gevestigd, telt meer dan honderd medewerkers. Via zo’n vijfhonderd tussenpersonen en diverse inkoopcombinaties distribueert Hypotrust onder eigen naam hypotheken. Distributie onder Hypotrust-label vindt tevens plaats via filialen van Kas Bank (voorheen Kas Associatie) en NIB.
In de verwerking van aanvragen en offertes is overigens enige achterstand ontstaan. Directeur Peter Besuijen: “Er is momenteel een achterstand van ongeveer twee weken die wij als niet prettig ervaren. Ik spreek overigens liever van een werkvoorraad. Maar het is te overzien”.

Reageer op dit artikel