nieuws

Olma geeft e 1 miljoen aov-provisie terug

Archief

Artsenverzekeraar Olma Leven, die ook voor aov’s bemiddelt, heeft hiervoor onlangs bijna e 1 miljoen aan provisie gerestitueerd.

Levensverzekeraar Olma bemiddelt voor diverse verzekeringen, waaronder zelfstandige aov’s. Het gaat hierbij in de regel om aov’s van AXA en van Movir, waarvoor de provisie respectievelijk 20% en 12,5% bedraagt. Olma geeft individuele en collectieve aov-verzekerden een deel van de premie terug. Voor individuele verzekerden behoudt Olma per post een bedrag van e 700 aan provisie. Het meerdere wordt gerestitueerd. Collectief verzekerde medici (werkzaam bij onder meer ziekenhuizen en groepspraktijken van huisartsen) krijgen tweederde van de provisie retour met een maximum van 10% van de premie. Voor een aantal artsen bedroeg de retourprovisie ongeveer e 2.000. Het is de tweede keer dat Olma provisie restitueert. Dit gebeurt over het afgelopen en volledige verzekeringsjaar. Volgens woordvoerder Vincent Huizing is ondanks de retourprovisie in 2002 het provisie-inkomen met ruim 32% gestegen tot e 1,8 mln.
Olma voert op het moment actie onder artsen – onder meer via folders in artsenbladen – en verwacht dat hierdoor meer collectiviteiten te sluiten met retourprovisieafspraken. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel