nieuws

Ohra van start met telefonische acceptatie ziektekostenpolissen

Archief

Sinds kort accepteert Ohra ziektekosten- en ziekenfondsverzekeringen aan de telefoon. De polis is binnen 24 uur in huis.

De aspirant-zorgverzekerde krijgt bij Ohra geen telefoniste meer aan de lijn, maar één inhoudelijk deskundige, die een aantal vragen stelt en direct over de acceptatie beslist en de zaak afhandelt. De polis is binnen 24 uur in huis en gaat vergezeld van de betreffende vragenlijst met de antwoorden. De verzekerde moet deze getekend retourneren. De ziekenfondsverzekerde moet, zoals gebruikelijk, ook nog het bewijs sturen dat hij recht heeft op een ziekenfondsdekking. De dekking gaat in op de aan de telefoon afgesproken tijd. Volgens Pierre de Rooij, directeur Zorg en Inkomen, wordt met de telefonische acceptatie niet ruimer geaccepteerd dan op de schriftelijke manier.
Ohra garandeert dat bellers tijdens de piekmaanden november en december niet langer hoeven te wachten dan 20 tot 30 seconden. De totale capaciteit van het callcenter is uitgebreid tot 350 medewerkers. Hoeveel medewerkers hiervan beschikbaar zijn voor zorgverzekering kan De Rooij niet precies zeggen.
De nieuwe werkwijze op het callcenter maakt deel uit van het meerjarenproject ‘Efficiency in de Zorg’ dat De Rooij vorig jaar startte. “Er is met efficiency veel te winnen in onze sector”, zegt hij. “Zelfs voor een direct-writer zoals wij, is het minimaliseren van overheadkosten essentieel. Onze visie is dat als we steeds directer zaken doen en dus sneller en slimmer werken, de klant dit moet kunnen voelen in de prijs en in de service, zoals een lage responstijd en een snelle afhandeling. De eerste cijfers wijzen erop dat wij daarin gaan slagen.”
‘Bel ons en wij kunnen u direct een polis sturen’ is het motto van de multimediale najaarscampagne van Ohra.

Reageer op dit artikel