nieuws

Ohra Bank neemt het op voor consument

Archief

Ohra Bank, dochteronderneming van Delta Lloyd Bank, heeft een website opengesteld waarop consumenten worden gewaarschuwd voor mogelijke valkuilen in de kredietverlening.

De site www.doordachtlenen.nl biedt allerhande informatie over de (kwalijke) kredietpraktijken van zowel geldgevers als het intermediair. Onder meer wordt de bezoeker gewaarschuwd voor de gevaren van aanlokkelijke aanbiedingen tegen “een superlage rente”, voor loze beloften met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid en voor bijkomende (dure) verzekeringen.
Als direct writer kan Ohra Bank het niet nalaten om consumenten ook nog te wijzen op de onbetrouwbaarheid “van veel adviseurs” en hun hoge verdiensten aan de bemiddeling in consumptief krediet en bijkomende verzekeringen. “Soms gaat wel 40% provisie naar de tussenpersoon”, aldus Ohra Bank.
Een deel van de informatie is ontleend aan de geldgids van de Consumentenbond, aangevuld met voorbeelden, checklists en links naar andere relevante websites.

Reageer op dit artikel