nieuws

Obvion verviervoudigt hypotheekproductie

Archief

Hypotheekverstrekker Obvion heeft vorig jaar viermaal zoveel hypotheekproductie geboekt als in 2002: er werd voor e 3,2 mld aan hypotheken afgezet, tegen e 800 mln het jaar ervoor.

De sinds de start in april 2002 opgebouwde hypotheekportefeuille bedraagt nu e 4 mld. “Daarvan hebben we e 1,9 mld middels securitisaties doorgeplaatst naar de kapitaalmarkt”, zegt directievoorzitter Roy van Diem. Obvion is de voortzetting van ABP Hypotheken, die voor 70% eigendom is van Rabobank. De portefeuille van ABP Hypotheken omvatte in 2002 e 6 mld.
Inclusief overbruggingskredieten bedroeg de productie van Obvion in 2003 e 3,6 (2,4) mld, een stijging van 50%. Het marktaandeel is daarmee conform de doelstellingen gestegen tot 4%, zegt Van Diem. Naast de productie is ook de nettowinst fors gestegen: die is over 2003 met e 16 (4,7) mln ruim driemaal zo groot als in 2002.
De groei van het bedrijf heeft ook negatieve effecten, zegt Van Diem. “Op enkele cruciale elementen in onze dienstverlening hebben we ten opzichte van vorig jaar minder goed gepresteerd. De oorzaak daarvan moet worden gezocht in de enorme groei van de markt.” Die cruciale punten zijn vooral de telefonische bereikbaarheid en de lange offertetermijn. “We hebben niet goed gepresteerd. Dat hebben we inmiddels verbeterd door een andere planningssystematiek en een andere mix van oproep- en vaste krachten.”

Reageer op dit artikel