nieuws

NVA steggelt met ABZ over abonnementsstructuur

Archief

De NVA kan zich nog altijd niet vinden in de abonnementsstructuur die begin dit jaar door ABZ is ingevoerd. “Vooral het verplicht afnemen van het gehele X-netpakket stuit op weerstand”, zegt de branche-organisatie.

Het X-netpakket bestaat uit een digitale bedrijfspostbus, Atripay berichtenverkeer, ADN-berichtenverkeer, een Atrium-account, een digitaal paspoort, een e-mailadres en domeinregistratie. Veel NVA-leden nemen één of meer van de in dit pakket opgenomen diensten af, is de klacht.
“Wil je als tussenpersoon gebruikmaken van het ADN-berichtenverkeer, dan moet je het totale pakket afnemen, inclusief de diensten die je elders afneemt. Dat kan niet. ABZ is echter de enige door verzekeraars geaccepteerde partij voor elektronisch berichtenverkeer. Wij overwegen deze monopoliepositie van ABZ voor te leggen een de mededingingsautoriteit Nma”, zegt NVA-beleidsmedewerker Ruud van Bommel.
ABZ heeft in een eerdere reactie (AM nr. 3, pag. 5) al gesteld dat de samenstelling van de pakketten gebaseerd is op de diensten die doorgaans al in combinatie door vele tussenpersonen worden afgenomen. Bovendien is het mogelijk om alleen prolongatiediensten af te nemen, zegt ABZ.

Reageer op dit artikel