nieuws

NVA: schorsingsprocedure tegen drie Gidi-weigeraars

Archief

De NVA heeft tegen drie van haar leden de schorsingsprocedure opgestart, omdat zij geen Gidi-Advieswijzer kunnen laten zien. Het voldoen aan alle Gidi-verplichtingen is een lidmaatschapsvereiste.

De namen van de drie kantoren die geen Advieswijzer hebben, wil de NVA niet verstrekken, omdat de organisatie dat “niet netjes” vindt. Ook over de eventuele principiële motieven van de weigeraars kon geen inzicht worden gegeven.
Inmiddels hebben vijftig NVA-leden aangegeven, dat zij geheel of gedeeltelijk eigendom zijn van verzekeraars of andere financiële instellingen. Ook hierover moeten NVA-leden inzicht verschaffen, want de organisatie stelt deze eis vooruitlopend op een Europese richtlijn. (Zie ook pag. 3)

Reageer op dit artikel