nieuws

NVA-lid Trend Groep failliet

Archief

Trend Groep Financiële Diensten in Zoetermeer is failliet verklaard. Het is na Heijloo & Molkenboer Risk Management het tweede NVA-lid dat in twee maanden tijd failliet gaat.

Volgens curator Smit lag het kantoor op datum faillissement (15 augustus) al enige tijd stil. Algemeen directeur was Ferdinand Wiepking (45). Drie mede-eigenaren, waaronder Cees Rijneveen (43), zijn september vorig jaar aan de kant gezet. Wiepking en Rijneveen wensen geen commentaar te geven.
Trend Groep werd tien jaar geleden onder de naam Behaenk Zoetermeer opgericht. Na twee jaar werd de relatie met Behaenk verbroken en werd Assurantiecentrum Zoetermeer de handelsnaam. In 1995 werd een aparte vennootschap opgestart voor hypotheekbemiddeling. Onder de huidige (failliete) holdingvennootschap valt naast Trendgroep Financiële Diensten nog Trendgroep Makelaardij en Delfststreek Makelaardij.
Uit de jaarrekening over 1999 blijkt dat toen al een verlies van bijna een kwart miljoen gulden werd geleden. Het bedrijf had voor f 3,5 mln aan schulden uitstaan, waar voor f 2,5 mln aan onderpanden tegenover stond. In 1999 werkten nog tien mensen voor Trend Groep.
Ferdinand Wiepking (links) tien jaar geleden bij de opening van Behaenk Zoetermeer door de schaatsers Bart Veldkamp en Ben van der Burg. Rechts toenmalig Behaenck-directeur Peter Blok.

Reageer op dit artikel