nieuws

NVA-leden bundelen krachten in nieuw volmachtbedrijf

Archief

De NVA-leden Kreukniet Groep in Rotterdam en De Liefde & Van Gemeren in Hendrik-Ido-Ambacht hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijk volmachtbedrijf opgericht. Per 1 maart wordt KLG Assuradeuren operationeel.

Het initiatief is volgens directeur Sjef Bolte (39) van Kreukniet Groep (vijf medewerkers) ingegeven door de veranderende marktomstandigheden en het daarop afgestemde (voorkeur)beleid van maatschappijen voor hun kernrelaties. “De verzekeraars hebben aangegeven niet alles voor iedereen meer te willen doen, en dat is hun goed recht. Op onze beurt maken ook wij keuzes. We willen niet blijven afwachten, maar verzekeraars een stap voor zijn.”
Bolte, die samen met Anita Stam van De Liefde & Van Gemeren (zeven medewerkers) de directie van KLG Assuradeuren vormt, erkent overigens wel dat factoren als administratieve achterstanden en traagheid van werken bij verzekeraars een belangrijke rol hebben gespeeld in de overwegingen van de initiatiefnemers. Het is dan ook niet zo dat het volmachtbedrijf louter uit is op meer premievolume. “Integendeel, het gaat ons om kwalitatieve groei. Dat betekent dat er onder de streep een goed rendement moet overblijven”, aldus Bolte.
KLG gaat werken met volmachten van Erasmus en Amev (per 1 maart). Met Nationale-Nederlanden is het bedrijf nog in onderhandeling. Voor nieuwe posten is het volmachtbedrijf per 1 maart operationeel. Lopende posten van de initiatiefnemers met een brutopremie-omzet van e 1,6 mln worden in de maanden mei en juni overgesloten. “Als het bedrijf goed op de rails staat, zullen ook de assurantiekantoren Van Alten (NVA) in Dordrecht en De Groot in Oud-Beijerland hun posten bij ons gaan onderbrengen”, aldus Bolte. (Zie ook pagina 23.) De Rotterdamse assurantietussenpersoon Kreukniet Groep heeft het volmachtbedrijf KLG Assuradeuren opgericht. Het volmachtbedrijf wordt per 1 mei operationeel. Samenwerking wordt gezocht met assurantiekantoren in de omgeving. Het volmachtbedrijf werkt met volmachten van … Kreukniet Groep werd in 1975 opgericht. Het assurantiebedrijf werkt onder eer samen met Masterpiece Nederland, onderdeel van Chubb Insurance Company of Europe met de pakketpolis voor waardevolle opstallen, inboedel, verzamelingen, overige kostbaarheden, en aansprakelijkheid.

Reageer op dit artikel