nieuws

NVA-kantoor neemt NBVA-lid over

Archief

Boot Assurantie Adviseurs, met vestigingen in Oosterhout en Rotterdam, heeft branchegenoot Havermans Assurantiën in Zundert overgenomen. De vestiging gaat verder als Boot & Havermans.

De overname van Havermans Assurantiën (drie medewerkers) is tot stand gekomen op initiatief van directeur/eigenaar Fons Havermans (64). Na ruim dertig jaar in het vak te hebben gezeten, gaat hij met pensioen.
Reden voor de verkoop is de bezorgdheid van Havermans over de ontwikkelingen in de markt in relatie tot de schaalgrootte van zijn assurantiekantoor, zegt directeur Jacqueline Boot (32) van Boot Assurantie Adviseurs. Samen met haar broers Robbert Boot (36) en Anton Boot (38) vormt zij de directie van het assurantiebedrijf, dat nu 31 medewerkers telt. De hoofdmoot is werkzaam op de hoofdvestiging in Oosterhout (28). In Rotterdam zijn twee medewerkers actief.
Het Brabantse familiebedrijf heeft ruim 12.500 klanten, van wie 70% particulieren en 30% bedrijven. Een substantieel deel van de portefeuille loopt in volmacht bij Aegon, Arag, AXA, Nationale-Nederlanden, Zurich en Stad Rotterdam. Binnenkort gaat ook een o/g-bemiddelingsbedrijf van start onder de naam Boot & Donders Makelaardij.
Boot Assurantie Adviseurs is lid van de NVA, Havermans Assurantiën daarentegen is NBVA-lid. “Dat blijft niet zo. Het lidmaatschap van de NBVA komt dit jaar te vervallen”, aldus Jacqueline Boot.

Reageer op dit artikel