nieuws

Nuts boekt in 2002 goede resultaten

Archief

Bij ziekenfonds Nuts steeg vorig jaar de winst van e 3,3 mln naar e 4,8 mln.

Nuts, het ziekenfonds voor Delta Lloyd en Ohra, had in 2002 een omzet van e 587,3 mln. In 2001 was dit e 551,1. Hiervan had e 59,0 (55,3) mln betrekking op de nominale premies.
Voor de ziekenfonds- en AWBZ-dekkingen werd e 548,9 (515,9) uitgekeerd. Aan beheers- en personeelskosten was Nuts e 33,5 (31,3) mln kwijt. De opbrengsten uit beleggingen bedroegen e 6,8 (6,9) mln. Het technisch resultaat kwam uit op e 3,5 (0,1) mln.
Het eigen vermogen van Nuts daalde van e 215 mln naar e 179 mln.
Het label Nuts vervalt eind van het jaar. Bij de aanvullende ziekenfondsverzekeringen is het label Nuts vorig jaar al geschrapt. In de toekomst wordt ook de ziekenfondsdekking gelabeld naar distributiewijze: Delta Lloyd ziekenfonds voor het intermediair, Ohra ziekenfonds voor direct-writing, en verder ABN Amro ziekenfonds. De portefeuille wordt niet gesplitst. “Officieel blijft het gaan om één ziekenfonds”, zegt Ingrid Visscher, directeur Zorg bij Delta Lloyd. Zij sluit niet uit, dat de officiële naam Nuts wordt vervangen door een andere naam.
Nuts verhuist eind mei naar een ander pand in Den Haag. Daar zal ook het particuliere ziektekostenbedrijf (exclusief dat van Ohra) worden gevestigd. Op de vraag welke naam er op dit pand komt te staan, zegt Visscher: “Dat wordt Delta Lloyd.”

Reageer op dit artikel