nieuws

Nusmeijer en Kuipers samen verder met Huis & Hypotheek

Archief

Esperion heeft dochterbedrijf Huis & Hypotheek verkocht aan vier nieuwe aandeelhouders, onder wie oprichter Marc Kuipers en de nieuwe algemeen directeur Niek Nusmeijer.

Huis & Hypotheek was sinds april 2001 onderdeel van Esperion. Reden voor de verkoop van de 65 vestigingen tellende franchiseketen is “onvoldoende synergie” tussen de werkmaatschappijen binnen de Esperion-groep, die nu nog bestaat uit de Vandenende Advies Groep, Doldersum en Andriesen en Andriesen. “We gaan ons richten op pure financiële dienstverlening”, zegt Esperion-directeur Eddy Muis.
Niek Nusmeijer, die met twee anderen 80% van de aandelen heeft gekocht, was eerder werkzaam als directeur van De Hypotheker en De Hypotheekshop. Bij die laatste keten vertrok hij in september vorig jaar als directeur-aandeelhouder. “We hadden een verschil van inzicht over het te voeren beleid, zoals dat heet”, zegt Nusmeijer. Sindsdien zocht hij naar een nieuwe ‘klus’. “We zijn eigenlijk toevallig bij elkaar gekomen; Esperion wilde Huis & Hypotheek verkopen en ik wilde iets nieuws gaan doen. De plannen voor de overname zijn enige tijd geleden al ontstaan.”
Marc Kuipers heeft 20% van de aandelen gekocht. Hij houdt daarnaast zijn 25%-belang in Esperion. Wie de andere twee nieuwe aandeelhouders zijn, wil Nusmeijer noch Muis zeggen. “Het zijn mensen met een zeer goede staat van dienst op het gebied van franchising en marketing”, aldus Muis.
Opmerkelijk is dat Rinke Visser per 1 december nog was benoemd tot algemeen directeur bij Huis & Hypotheek. “We zijn met hem in gesprek over zijn verdere activiteiten”, aldus Muis. Visser was de opvolger van Paul Jansen, die na anderhalf jaar “toe was aan iets anders”.
Het aantal kantoren van Huis & Hypotheek viel de afgelopen twee jaar terug van circa honderd naar 65, volgens Muis vooral door economisch mindere tijden en fusies bij een aantal makelaars.

Reageer op dit artikel