nieuws

Nuissl: ‘Maetis snel uit rode cijfers’

Archief

“In de loop van het jaar zullen we het break-evenpoint bereiken”, zegt directeur Joep Nuissl over de financiële situatie bij arbodienst Maetis.”

Maetis, een belang van VGZ (49%) en PGGM (51%) heeft een slecht jaar achter de rug. Volgens het jaarverslag van PGGM groeide de omzet met 10% tot e 87 mln, waren de fusiekosten zeer hoog en was er daardoor een nettoresultaat van e -12 (-2) mln. Maetis ontstond in 1999 uit Avios en De Twaalf Provinciën.
Recente geruchten dat de arbodienst ‘op omvallen’ staat en dat VGZ er van af wil, worden ontkend. “Eind van het jaar zullen we uit de rode cijfers zijn”, voorspelt Nuissl beslist. “We hebben daar met het personeel over gesproken. We hebben gezegd dat er anders moet worden gewerkt en dat het personeelsbestand van 1.200 via natuurlijk verloop wordt uitgedund.”
Nuissl, voormalig Achmea-directeur, voert sinds het begin van dit jaar – samen met John van Hoof (van Campina en KPMG) – de directie over Maetis. Vorig jaar hebben de directeuren Fons Bartray en Henry Harmsen van der Vliet, in verband met de slechte cijfers, het bedrijf verlaten.

Reageer op dit artikel