nieuws

Noordhollandsche van 1816 richt herverzekeraar op

Archief

De Noordhollandsche van 1816 richt in Luxemburg een herverzekeringscaptive op: De Noorhollandsche Re.

“Wij betalen mee aan alle ellende in de wereld. Door de grote problemen op de internationale herverzekeringsmarkt die verband houden met klimaatveranderingen en het steeds manifester worden van de dreiging van terrorisme, moesten wij ons bezinnen op onze positie in deze markt”, vertelt directeur Lex Verëll.
Een en ander heeft geresulteerd in de oprichting van een dochteronderneming in Luxemburg. Deze herverzekeringscaptive gaat zich bezighouden met het herverzekeren van schadeverzekeringen gesloten op de Nederlandse markt en dan met name die van de risico’s gesloten door de Noordhollandsche zelf.
Volgens Verëll kan men door gebruik van deze herverzekeringscaptive de explosief gestegen herverzekeringspremies terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau zodat de Noordhollandsche in staat is concurrerende tarieven te hanteren.
De Noordhollandsche van 1816 was in 2002 goed voor een omzet van # 56,3 mln. Andere verzekeraars, zoals uitvaartverzekeraar Dela gingen De Noordhollandsche voor.

Reageer op dit artikel