nieuws

NN scherpt regeling voor tweede auto aan

Archief

Nationale-Nederlanden (NN) heeft per 1 maart de voorwaarden aangescherpt voor inschaling van de tweede gezinsauto op dezelfde b/m-trede als de eerste auto.

De tweede auto kan alleen met dezelfde korting worden verzekerd als deze geen deel uitmaakt van een wagenpark dat al bij NN verzekerd is en er op de huidige autoverzekering geen sprake is van een malus-toeslag.
Voorheen hoefde de eerste gezinsauto of -motor niet bij NN verzekerd te zijn. Nu moet de eerste auto binnen één jaar worden bijverzekerd. Zolang dat nog niet het geval is, wordt voor het tweede motorrijtuig de basisinschaling gehanteerd (zonder bonuskorting). Pas vanaf de datum dat de eerste gezinswagen bij NN is verzekerd, geldt voor de tweede auto (weer) de hogere korting.
Naast deze beperkingen is er ook een uitbreiding: de oorspronkelijke nieuwwaarde van de tweede gezinsauto mag maximaal e 30.000 zijn (was e 22.500). Voor motoren geldt een maximum van e 13.600.

Reageer op dit artikel