nieuws

NN focust op expiraties

Archief

Nationale-Nederlanden is een speciaal project gestart om zo veel mogelijk expirerende verzekeringskapitalen in eigen huis te houden.

De verzekeraar selecteert voortaan alle posten die het komende halfjaar expireren en stuurt die overzichten, inclusief een offerte, naar het intermediair. De tussenpersoon ontvangt tegelijkertijd ondersteunend verkoopmateriaal en krijgt na afloop van het halfjaar een accountmanager op bezoek. “Dan wordt over de hele bundel expiraties teruggekoppeld en dat levert focus, efficiency en een hogere omzet op. Dat heeft de testperiode in de regio Noordwest bewezen”, aldus projectmanager Niels van Aalten in het NN-relatieblad Nú.
NN onderkent vier groepen expiraties: geclausuleerde lijfrenten, geclausuleerde pensioenen, verpande hypotheken en ongeclausuleerd kapitaal. Volgens Van Aalten biedt NN “een sterk concurrerend DIL-tarief (direct ingaande lijfrente)”. NN garandeert het beste tarief in de offerteperiode. Van Aalten: “We bieden een best offer rate: drie maanden voor de expiratiedatum brengen we een offerte uit en als het tarief na drie maanden beter is dan het eerste tarief, dan krijgt de klant automatisch het beste tarief.” Als de klant geen verzekeringsproduct wil, dan biedt NN een aantal bankproducten van ING-zusters.

Reageer op dit artikel