nieuws

NN-cluster Zuidstaete richting 200 medewerkers

Archief

Het Limburgse intermediairbedrijf Zuidstaete Verzekeringen & Financiële Diensten, volledig eigendom van Nationale-Nederlanden, wordt uitgebreid met het kantoor Amak van der Ven in Gennep. Er ontstaat een bemiddelingsbedrijf met bijna tweehonderd medewerkers.

Op de personeelsafdeling van Zuidstaete staan momenteel al 170 mensen geregistreerd. Het in Noord-Limburg gesitueerde Amak van der Ven telt nog eens een kleine dertig personeelsleden. “Doelstelling van de fusie is niet personeelsreductie”, benadrukt Zuidstaete-directeur Geert Göbbels. “In de loop van dit jaar wordt duidelijk wie allemaal mee kan en wil.”
Volgens planning wordt de juridische fusie in januari 2005 een feit, zo heeft het personeel eerder deze week te horen gekregen. Het valt te verwachten dat dan ook de naam Amak van der Ven vervalt en wordt vervangen door Zuidstaete, die zijn administratieve centrum in Maasbracht heeft.
Andere vestigingsplaatsen zijn: Venlo (voorheen Wolters Hermans), Roermond en Reuver (voorheen Verheyden Adviesgroep), Horst (voorheen Van Rensch Groep) en Stein (voorheen Stijnen-Cobben). Maasbracht was de thuisbasis van fusiepartner Perey & Partners.
Historie
Zuidstaete is in 2002 ontstaan. Assurantiekantoor Straet & Snijder (Kerkrade) bleef toen buiten de Limburgse fusie van NN-kantoren. Directeur Ron Snijder kocht de aandelen van het kantoor, die hij midden jaren negentig had verkocht, terug van NN. Zuidstaete is goed voor een provisieomzet van zo’n e 10 mln, afkomstig van zo’n 45.000 klanten.
Amak van der Ven (omzet circa e 1,2 mln) ontstond in 2001 als resultaat van een fusie tussen Amak Assurantiën en Makelaardij en Van der Ven Assurantiën, beide gevestigd in Gennep. Amak van der Ven is lid van de NVA, Zuidstaete is dat niet.

Reageer op dit artikel