nieuws

NN breidt Combinance-pakket uit met hypotheekmogelijkheden

Archief

Nationale-Nederlanden heeft het Combinance-pakket uitgebreid met de Combinance Hypotheek. Onder deze noemer biedt NN een totaaloplossing voor de hypotheek, waaronder vermogensopbouw, verzekeringen, en een jaar lang bemiddeling bij woondiensten.

Het Combinance-concept dat Nationale-Nederlanden vorig jaar lanceerde, richtte zich tot nu toe uitsluitend op vermogensvorming op lange op korte termijn. De mogelijkheden van sparen en beleggen kunnen worden gecombineerd met kredietmogelijkheden, een maandlasten-aov en een overlijdensrisicoverzekering.
Aan het pakket is nu onder de noemer Combinance Hypotheek een aantal elementen voor wonen toegevoegd. De spil is een hypotheek. Voor de aflossing (aflossingsvrij is ook mogelijk) kan worden gekozen voor de mogelijkheid van sparen en beleggen (box 3) en een gemengde verzekering (box 1). Vooral jonge mensen is er de mogelijkheid van uitgestelde vermogensopbouw of vooruitgeschoven vermogensopbouw, speciaal voor senioren is de mogelijkheid gecreëerd een lening te sluiten op de aflossing, en voor met name de middengroep bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van de overwaarde van het huis.
De risico’s kunnen worden afgedekt via een maandlasten-aov, een overlijdensrisicoverzekering, en de ZekerWonenCombinatie, een opstal-, inboedelverzekering.
Woonservicepakket
Wie de Combinance Hypotheek sluit, krijgt (ook als het uitsluitend om de hypotheek gaat) een jaar lang het Woonservicespakket. Dit pakket biedt bemiddeling bij diensten die verband houden met verhuizen, klussen, beveiliging en hovenierswerkzaamheden. NN zorgt voor een goede en goedkope verhuizer en schakelt bij klussen en verbouwingen op korte termijn een voordelig klusbedrijf of aannemer in. De beveiligingsservice biedt gratis advies door een installateur, 10% korting op materiaal en arbeid, 15% premiekorting op de ZekerWonenCombinatie als een beveiligingscertificaat wordt opgesteld, en aansluiting op een alarmcentrale. De hoveniersservice bemiddelt op korte termijn voor onder meer vrijblijvende offertes voor tuinontwerpen, tuinaanleg en tuinonderhoud.
De servicediensten zijn tot een jaar na het sluiten van de hypotheek, gratis beschikbaar. Er is (nog) geen mogelijkheid het pakket tegen betaling af te nemen.
Combinance-verzekerde kan digitaal ‘bankieren’
Het Combinance-pakket van Nationale-Nederlanden kan door verzekerden digitaal worden ingezien en beheerd. Dit gebeurt via de website van NN en met behulp van een ‘digipas’, die via het intermediair kan worden verkregen. Bij de verzekeringen gaat het uitsluitend om het inzien van gegevens, maar bij de bancaire producten – sparen, beleggen en kredieten – kunnen ook transacties worden uitgevoerd. Zo kan bij beleggen digitaal worden geswitcht en kan bij kredietverlening digitaal geld worden opgenomen; diensten die ook worden geboden door Rabobank en ABNAmro.
De consument wordt in radiospots gewezen op de Combinance Hypotheek. Daarbij worden de digitale mogelijkheden benadrukt. NN-woordvoerster Alide Wormser zegt dat de tussenpersoon geen moeite heeft met de digitale mogelijkheden, omdat het uitsluitend om zaken gaat die normaliter ook buiten zijn bemoeienis vallen. “De tussenpersoon vindt dat juist door deze integratie van bancaire- en verzekeringsproducten zijn positie wordt versterkt. Hij loopt hierdoor immers minder kans dat hij een klant aan de banken verliest.”

Reageer op dit artikel