nieuws

Nivre start register toedrachtonderzoekers

Archief

Sinds begin deze maand heeft het Nederlands Instituut voor Register-Experts (Nivre) een register voor toedrachtonderzoekers.

In het register kunnen zich alle onderzoekers inschrijven die voor schadeverzekeraars en volmachtbedrijven onderzoek doen naar schadeoorzaken. De nieuwe branche binnen het Nivre wordt geleid door voorzitter Jantinus Kloese (NN). “Wij willen ook kwaliteitseisen kunnen stellen aan de externe bureaus die in de markt werkzaam zijn”, zegt hij in het Nivre-blad Register Expert. Voor toedrachtonderzoekers die in dienst van verzekeraars werken, geldt al een door het Verbond ontwikkelde gedragscode.
Voor inschrijving in het register is onder meer een opleiding op het gebied van forensisch onderzoek vereist. Deze opleiding, die nog niet bestaat, wordt op termijn mogelijk door het Nivre zelf aangeboden. “Tot die tijd toetst een toelatingscommissie de kandidaten op de gelijkwaardigheid van hun opleidingsniveau en kennis.”

Reageer op dit artikel