nieuws

Nieuwe software Valau en Vinplan voor berekening van personenschade

Archief

Het rekencentrum Valau heeft in samenwerking met VinPlan, financial planning & software, het pakket CWP (Contante Waarde Personenschade) ontwikkeld. Het CWP zou in de loop van deze maand operationeel moeten zijn.

Het nieuwe programma herbergt volgens de makers specifieke invoervelden voor alle gangbare financiële en fiscale situaties. Daarbij moet worden gedacht aan onder meer aspecten als sociale verzekeringen, pensioen, het staken van een onderneming, onroerend goed, hypotheek, liquiditeiten, lijfrenten, arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen, ziektekosten en spaarloon. Het gaat bij personenschade immers om de vraag: hoe zou de (financiële) toekomst van het slachtoffer er hebben uitgezien zonder de opgetreden letselschade?
Ziekenfonds of niet?
Het CWP bevat volgens Valau enkele bijzondere eigenschappen, die tot op heden niet voorhanden waren bij bestaande softwarepakketten. Zo bepaalt het CWP voor elk afzonderlijk jaar in de berekening of de gelaedeerde onder het ziekenfonds valt of particulier verzekerd moet zijn. Tevens heeft de gebruiker de mogelijkheid om gecombineerde sociale verzekeringsuitkeringen (WAO/WAZ, WW, ZW) voor de gelaedeerde te berekenen.
Het CWP komt in twee versies op de markt. De standaard versie, waarmee eenvoudige berekeningen kunnen worden uitgevoerd, is bedoeld om snel een goede indicatie te krijgen. De professionele versie vereist de nodige kennis van de aangeboden programma-onderdelen. Daarvoor zal een instructieteam, bestaande uit Jessica Laumen (directeur Valau) en Vincent van den Bogert (directeur VinPlan) worden ingezet.
De professionele versie omvat een extra functionaliteit waarmee, geautomatiseerd, volledige geldstromen uit ieder denkbaar financieel onderwerp zijn vast te stellen. Van stakingen van ondernemingen tot en met uiteenlopende pensioenvoorzieningen.
Distributie
De distributie en de helpdesk van het CWP is in handen van Valau Rekenkundig Advies. Valau is in 1995 opgezet door Jessica Laumen. Per 1 januari 2001 is haar bedrijf onderdeel geworden van het expertisebureau Andriessen & Geurst, maar het rekencentrum bedient nog immer beide partijen in de personenschadewereld.
Het programma CWP is te downloaden (via www.rcvalau.nl) voor een kosteloze test. De standaard versie kost e 1.250, de professionele versie e 2.500.

Reageer op dit artikel